Top știri din 12 iunie

collage_top.jpg
Foto:Cele mai accesate articole publicate pe #diez la 12 iunie 2014. PC: colaj #diez

Elev pentru care BAC-ul s-a terminat, examen de vânzare pe internet, restricții la fumat și burse mărite pentru studenții din România în cele mai importante și populare știri de pe #diez din 12 iunie 2014.

#1. BAC 2014: Elevul olimpic pentru care examenele de bacalaureat deja s-au încheiat

În timp ce unii mai au de trecut prin 2 sau 3 examene, alții au terminat deja bacalaureatul. Este vorba despre olimpici. Printre norocoși este și Dinu Purice, care a câștigat olimpiadele republicane la matematică și fizică. Mai mult, el a obținut deja o bursă în Germania, unde își va continua studiile.

#2. (video) O tânără a fost lovită chiar pe trecerea de pietoni

Din video se vede cum șoferului automobilului de marca Opel nu a acordat prioritate la trecerea de pietoni, accidentând astfel o tânără care se deplasa regulamentar, având verde pentru traversarea intersecției.

#3. BAC 2014: Testul la istorie se vinde pe rețelele de socializare. Ministerul Educaţiei – e o păcăleală

Testul rezolvat pentru examenul de bacalaureat la istorie este de vânzare, pe rețele de socializare, deja de câteva zile. Autorul postării afirmă că are răspunsurile pentru toate întrebările de la examenul care va avea loc marți, 17 iunie. Reprezentanții Ministerului Educației spun, însă, că este doar o înșelăciune și atenționează tinerii să nu se lase păcăliți.

#4. BAC 2014: Deputatul care știe cât costă un test la bacalaureat

Deputatul PCRM, Inna Șupac, a declarat în cadrul ședinței plenare a Parlamentului că se cunoaște cât costă obținerea prealabilă a testului de la examenele de Bacalaureat. Potrivit ei, în schimbul sumei de 500 de euro, orice elev poate să-și procure cu o zi înainte subiectele la BAC.

#5. Examenele la limba străină pentru elevii din clasa a IX-a, postate pe Internet

Astăzi, 12 iunie, peste 34 mii de elevi din clasa a IX-a susțin examenul la limba străină. Chiar în timpul examenului, testele la limba engleză și franceză a apărut deja pe internet.

#6. A fost stabilită mărimea burselor pentru studenții români care vor învăța în Moldova

Studenții din România care vor să învețe în universităţile din Republica Moldova, în cadrul Programului de cooperare şi asistenţă între Ministerele Educaţiei ale celor două state, vor avea o bursă lunară de 1.500 de lei. Decizia a fost aprobată, miercuri, 11 iunie, de Cabinetul de miniştri.

#7. Pachetul cu legi anti-fumat a ajuns în Parlament

Pachetul anti-tutun a fost examinat şi avizat pozitiv de către Comisia juridică, numiri şi imunităţi. Acesta prevede interzicerea fumatului în spaţiile publice închise şi semi-închise, la locul de muncă şi în transportul public. Sunt prevăzute, de asemenea, sancţiuni atât pentru gestionarii spaţiilor în care este interzis fumatul, cât şi pentru fumători.

#8. Noi reguli de călătorie pentru cetățenii moldoveni în Crimeea

În atenţia cetăţenilor Republicii Moldova care intenţionează să călătorească în regiunea Crimeea, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că, a intrat în vigoare “Legea Ucrainei cu privire la asigurarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi regimului juridic pe teritoriul temporar ocupat al Ucrainei”.

#9. Expresii de zi cu zi transformate în imagini minimaliste

Nabhan Abdullatif este un designer profesionist cunoscut pentru imaginile creative și pline de amuzament care le publică pe Instagram.

#10. Au fost desemnați câștigătorii concursului Național de Business Planuri pentru Tineri

Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM) cu susținerea Fundației ARGIDIUS și a partenerilor locali, a organizat în perioada februarie – iunie 2014 ediţia a X-a a Concursului Naţional de Business Planuri pentru Tineri (CBP 2014).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente