Au fost desemnați câștigătorii concursului Național de Business Planuri pentru Tineri

1932196_623419861046698_1792510485_n
Foto: PC: Facebook/Concursul National de Business Planuri pentru Tineri

Asociaţia Naţională a Tinerilor Manageri din Moldova (ANTiM) cu susținerea Fundației ARGIDIUS și a partenerilor locali, a organizat în perioada februarie – iunie 2014 ediţia a X-a a Concursului Naţional de Business Planuri pentru Tineri (CBP 2014).

Scopul acestui concurs este de a promova ideile tinerilor care doresc să-și deschidă propria afacere, astfel contribuind la dezvoltarea social-economică a țării noastre. Concursul Național de Business Planuri este destinat tinerilor cu vârsta cuprinsă intre 18-35 de ani care doresc să inițieze sau să dezvolte propria afacere. Concursul este organizat anual, începând cu anul 2004, bucurându-se de mare succes în rândul tinerilor cu inițiativă antreprenorială.

Etapa finală a acestui concurs este GALA IDEILOR DE AFACERI, unde sunt anunțate rezultatele și premiați finaliștii concursului. 25 de afaceri prezentate de către tineri vor obține susținere financiară pentru dezvoltarea afacerii și vor primi cadouri din partea partenerilor concursului.

Sumele care vor fi oferite câștigătorilor sunt cuprinse între 60.000 lei – 150.000 lei. La această ediție s-au înregistrat 1392 de tineri cu idei de afaceri, dintre care 298 au fost invitați pentru interviu. Din cei prezenți la interviu au fost selectate 100 de persoane care au avut acces la instruire online începând din luna aprilie – nelimitat. Participanții au avut posibilitatea să adreseze întrebări şi să primească răspunsuri prin intermediul sistemului de învățământ la distanță. Susținuți de către formatori și o echipă de mentori – oameni de afaceri și profesioniști din domenii diferite, participanții au ajuns la finală, prezentând planul de afaceri, conform cerințelor concursului.

Planurile de afaceri prezentate au fost evaluate de către 2 echipe de juriu independent (prezentarea orala și evaluarea planului scris) și doar 25 de afaceri vor obține susținere financiară, în valoare totală de 1.750.000 lei. Peste 500 mii din această sumă sunt banii reveniți de la finaliștii din CBP 2013, care au reușit să inițieze și să dezvolte afacerea proprie.

La Gala Ideilor de Afaceri, sunt prezentate istorii de succes ale tinerilor antreprenori, care au dezvoltat afaceri pe piața națională, creându-le un nume recunoscut de către toți si care le sugerează celor la început de cale ce trebuie sa ocolească pentru a reduce din problemele cu care se confruntă.

Vezi mai jos lista câștigătorilor și punctajele primite de aceștia:

StaticShot_12-06-2014_16-06-57

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente