BAC 2014: Testul la istorie se vinde pe rețelele de socializare. Ministerul Educaţiei – e o păcăleală

711973
Foto: PC: gandul.info

Testul rezolvat pentru examenul de bacalaureat la istorie este de vânzare, pe rețele de socializare, deja de câteva zile. Autorul postării afirmă că are răspunsurile pentru toate întrebările de la examenul care va avea loc marți, 17 iunie. Reprezentanții Ministerului Educației spun, însă, că este doar o înșelăciune și atenționează tinerii să nu se lase păcăliți.

Anunțul a fost postat de către o persoană anonimă, iar suma cerută a fost deja redusă. Autorul postării le promite absolvenților testul rezolvat la istorie contra sumei de 250 de lei. Până acum, şase tineri s-au arătat interesați de ofertă, relevă Publika TV.

Mulți candidați cred, însă, că e doar o încercare de a câștiga bani pe seama lor. „Nu cred că e foarte probabil pentru că în anul acesta sunt cerinţe mai mari şi condiţii şi amenzi”, este de părere o elevă.

„Din cauza camerelor, eu cred că toţi sunt pregătiţi şi vor răspunde bine. Am învăţat, m-am pregătit şi ştiu”, spune altă absolventă.

„Am învăţat toţi aceşti ani şi trebuie să scrim cu cunoştinţele noastre. … Da, la istorie, da”, spune altă tânără ce va da BAC-ul.

Și autoritățile atenționează tinerii că este vorba despre o înșelătorie. „Toate vorbele care au fost până acum testele de la examen care au părut înainte de examene, noi le-am analizat şi toate au fost eronate. Nu au fost aşa cazuri până acum”, a declarat directorul Agenţeii de Asigurare a Calităţii, Anatol Topală.

Ultimul examen din actuala sesiune de bacalaureat va avea loc în data de 20 iunie.

UPDATE: Testele vândute, pe rețeaua de socializare, ar fi de fapt testele de pregătire pentru examenul la disciplina de profil rezolvate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente