Proiect social: Frumuseţe fără prejudecăţi

MG_5446-1024×682
Foto: Femei Puternice PC: emoda.ro

“Femei Puternice” este un proiect social în care vă vom dezvălui câteva istorii din viaţa femeilor, care au arătat prin exemplul său că sunt demne de admirat, nu doar pentru frumusețea și eleganța lor, dar și pentru caracter.

Iar prima istorie, care va culmina emoţiile nostre, este a unei tinere, care a reuşit să marcheze sute de oameni prin optimism și curaj. Faceţi cunoştinţă – Victoria Boţan, o tânără cu deficiență locomotori de la naștere, însă acest lucru nu o împiedică să ducă un mod de viață activ. Iar activitatea sa jurnalistică și de blogger o ajută să spună lucrurilor pe nume, fără sfială, relatează emoda.md.

 

Victoria Boțan  PC: emoda.ro
Victoria Boțan PC: emoda.ro

Victoria Boțan: „Am fost plăcut surprinsă când am primit propunerea echipei “Emoda”, pentru a participa în cadrul proiectului social “Femei Puternice”. Am auzit inițial de proiecte similare internaţionale, în care sunt implicate persoanelor cu dizabilități în prezentări de modă. M-a fascinat ideea organizatorilor de a poza anume în rochii de mireasă, ce pun în valoare atât frumusețea femeilor cu dizabilități, cât și potențialul lor social de viitoare mame și soții.

“Ar fi perfect, dacă pe viitor s-ar organiza defilări de modă şi cu participarea tinerelor cu dizabilități”

De fapt, nu cred că există un concept al modei pentru persoane cu dizabilități. Moda e un lucru de care poate beneficia fiecare. Ar fi perfect, dacă pe viitor s-ar organiza defilări de modă şi cu participarea tinerelor cu dizabilități. Aceasta ar accentua odată în plus că moda e un concept general, care ne unește prin varietate și frumusețe. În acest proiect am avut norocul să fiu ghidată de adevărați profesioniști, iar stilul vampă m-a lăsat fără cuvinte. Nu a fost necesar să joc vreun rol, căci o adevărată mireasă trăieşte în mine, iar acum a avut posibilitatea de a se emancipa. Totuși, cred că la nunta mea, rochia va fi un pic mai practică, pentru a nu ruga invitații să-i țină poalele.

Cred că o femeie care își iubește propriul corp, va fi mereu apreciată de bărbați, iar noi întâi de toate suntem FEMEI, apoi mame, iubite, soții și surori. În fine, dizabilitatea nu e o sentință, dacă știi să-ți trăiești viața din plin. Tot ce ne lipsește în societate este comunicarea. Doar ea ne poate scăpa de prejudecăți. În acest an absolvesc masteratul în cadrul Facultăţii de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM. Perioada de studenție a fost una deosebită, deoarece am cunoscut multă lume nouă și interesantă, m-am maturizat și am îndrăgit meseria de jurnalist, care corespunde perfect caracterului meu curios și sociabil. Singura incomoditate pe care am întâlnit-o în perioada studiilor, a fost lipsa ascensorului. Pe de altă parte, dacă percepi necesitatea zilnică de a urca scările până la etajul 4, acesta pretinde a fi un avantaj. Pot să afirm că am beneficiat ani de zile de antrenamente fizice absolut gratuite.

Cum e să îți găsești un post de muncă?
Hmm… Căutarea unui job, nu a fost ceva dificil, fiindcă în anii de practică la facultate, colaboram deja cu mai multe posturi de radio. Totuși, am bătut la ușa multor instituții media și am realizat cele mai diverse materiale până am fost angajată. Cei mai deschiși au fost colegii de la Radio 7, și începând cu anul II de facultate, am lucrat în calitate de prezentatoare de știri. Iar pe parcurs am învățat să montez emisiuni, să lucrez cu publicitatea, să fac playlist-uri. La moment prezint emisiunea “Expres-Analitic”. La radio trebuie să fii om-orchestră – să știi de toate și să fii mereu gata de schimbări. Hobby-ul meu este blog-ul. Cu drag vă invit să accesați pagina mea web în care îmi expun gândurile.

Când am inspirație scriu poezii, cânt la chitară, fotografiez și călătoresc. Încerc să nu scap ocazia să cunosc oameni și locuri noi, să particip activ la evenimentele culturale din țară și să mă expun pe marginea acestora în blog. Îmi plac provocările, de aceea susțin ideea acestui proiect social, ce ne prezintă drept femei frumoase și puternice, un exemplu pentru societate. Avem istorii deosebite, dar ne dorim același lucru ca orice femeie – să fim iubite și apreciate, să avem copii sănătoși și să fim acceptate în plan social.”

 

Victoria Boțan  PC: emoda.ro
Victoria Boțan PC: emoda.ro
Victoria Boțan  PC: emoda.ro
Victoria Boțan PC: emoda.ro
Victoria Boțan  PC: emoda.ro
Victoria Boțan PC: emoda.ro
Victoria Boțan  PC: emoda.ro
Victoria Boțan PC: emoda.ro
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente