(video) Detalii noi privind atacul armat la o bancă din Chișinău

atac_armat_romanian_ruvr_ru1-680×365
Foto: PC: ziuanews.ro

Poliţia a iniţiat un grup special de lucru, privind atacul asupra automobilului de încasare şi transportare a banilor, care a avut vineri seara la filiala băncii Victoriabank din cadrul magazinului Metro, din sectorul Râşcani al Capitalei. Făptașii crimei încă nu au fost identificați.

Incidentul s-a produs când doi încasatori ai băncii Victoriabank primeau banii de la o filială situată în incinta magazinului angro Metro. Grupul de lucru în componența ofițerilor de urmărire penală şi de investigații speciale, sosiți la fața locului, au depistat șoferul decedat al automobilului de încasare și transportare a banilor, iar ceilalți doi colegi au fost transportați la spital. Bărbatul ucis s-a dovedit a fi locuitor al capitalei în vârstă de 45 ani, fost angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Şeful secţiei internare a Spitalului de Urgenţă, Ciprian Gherasim, a spus că unul dintre cei răniţi se află în stare extrem gravă, în secţia reanimare. Acesta a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale. Potrivit medicului, bărbatul, de 48 de ani, a fost internat cu leziuni ale ficatului, fractură de braţ şi leziuni la abdomen. Cel de-al doilea bărbat a fost rănit la braţ. El are 43 de ani, a fost internat în secţia microchirurgie şi este în stare stabilă.

În cadrul cercetării la faţa locului, forţele de ordine au constatat lipsa mijloacelor financiare. Suma totală sustrasă urmează a fi calculată pe parcurs.

Experții au depistat tuburi de calibrul 5,45 mm, care vor fi supuse expertizei balistice pentru a stabili modelul armei de foc.

Potrivit Publika TV, indivizi care au atacat mașina băncii purtau cagule, veste antiglonţ și aveau automate Calașnikov. Crima a fost bine gândită și planificată din timp. Aceștia au tras de la o distanță mare, au aruncat cu fumigene, au luat sacii cu banii din mașina băncii și au fugit.

Oamenii legii au deschis două dosare penale pentru omor și jaf armat. Dacă vor fi prinși aceștia riscă închisoarea pe viața.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente