(video) Doi tineri au fost reținuți după ce au jefuit două persoane

img_8993
Foto: Poliţia capitalei a reţinut doi tineri suspectaţi de jafuri stradale PC: IGP

Doi tineri originari din raionul Făleşti, cu vârstele de 17 şi respectiv 20 ani, au fost reţinuţi de forțele de ordine, fiind bănuiţi de jefuirea a două persoane.

Atacurile au avut loc în seara zilei de 14 octombrie curent, aproximativ la ora 23.00, într-un parc public din sectorul Buiucani al capitalei, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Potrivit declarațiilor victimelor, care s-au dovedit a fi un tânăr de 27 ani şi o domnișoară de 25 ani, bănuiții i-ar fi amenințat cu un obiect ascuțit, cerându-le banii şi alte bunuri materiale. Astfel tânărul a fost deposedat de telefonul mobil, un ceas de mână şi de scurta în care era îmbrăcat, cauzându-i un prejudiciu material în sumă totală de circa 17.000 lei. Iar domnișoara a fost imobilizată la pământ, i-au aplicat câteva lovituri cu pumnii în abdomen, sustrăgându-i telefonul mobil, ceasul de pe mână şi bani în sumă de 500 lei – prejudiciul material estimat la aproximativ 4.000 de lei.

Bănuiții au fost reținuți în ziua de 22 octombrie recent, în localitatea de baștină, fiind escortați la Inspectoratul de Poliţie Buiucani pentru audieri. Ulterior ofițerii de poliție au ridicat de la ei, bunurile sustrase de la victime.

În privința lor a fost pornită o cauză penală pentru jaf care prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 până la 7 ani. Este de menționat că bănuiții ar mai fi săvârșit anterior două jafuri în raionul Fălești, iar cel de 20 ani ar fi comis încă un jaf în capitală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente