Rezultatele preliminare ale recensământului vor fi publicate în decembrie

Screenshot_3
Foto: Logo Recesământ 2014, PC: statistica.md

În perioada 12-25 mai a fost efectuată recenzarea populaţiei şi locuinţelor pe întregul teritoriu al Republicii Moldova, cu excepţia localităţilor din partea stângă a Nistrului şi municipiului Bender. Populaţia din zona care nu a fost cuprinsă în teritoriul de recenzare au avut posibilitatea să se prezinte la circumscripţiile (de obicei în primării) alăturate localităţilor.

În urma prelucrării datelor în luna decembrie a.c. vor fi prezentate datele preliminare privind numărul total de locuinţe, gospodăriile şi persoane divizate pe sexe, de asemenea numărul persoanelor plecate peste hotare.

Aceste informaţii vor fi acumulate în baza centralizatoarelor completate. Datele finale ale recensămîntului populaţiei şi locuinţelor vor fi făcute publice conform recomandărilor internaţionale la cel mult 27 de luni de la colectarea propriu zisă. Biroul Naţional de Statistică conform strategiei de diseminare va publica datele finale pe parcursul anului 2015 pe categorii de indicatori.

Începînd cu data de 25 mai personalul antrenat în organizarea şi desfăşurarea recensământului va executa o serie de activităţi logistice dar şi de verificare primară a datelor colectate. Responsabilul organizează primirea şi predarea documentaţiei de recensământ:

26-28 mai – instructorii controlori recepționează documentația de recensământ de la recenzori și în același timp în situații de neacoperire din moment obiective sau greșeli în completare pentru a evita erorile la procesarea datelor vor merge în teren pentru verificarea și asigurarea calității;

29-31 mai – șefii circumscripțiilor recepționează documentația de recensământ de la instructor-controlori, verifică și completează borderourile;

1-9 iunie – responsabilii transmit documentația de recensământ de la șefii circumscripțiilor, de asemenea completează borderourile. În acest sens centralizat în fiecare secție/direcție din teritoriu începând cu data de 23 iunie în strictă conformitate cu normele de securitate și graficul de recepționare aprobat de către BNS, documentația va fi prezentată pentru prelucrarea nemijlocită a informației.

Marja presupusă de eroare este de plus/minus 6%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente