A fost stabilită cauza accidentului feroviar din Rusia

poezd4_600
Foto: Trenul după ciocnire, PC: interfax.ru

Comitetul de cercetare a accidentului feroviar din Rusia, soldat cu șase morți, afirmă că accidentul a fost cauzat de lucrările de reparație a șinelor, care au fost efectuate cu încălcări.

„Lucrările se efectuau cu încălcarea regimului termic, în temperaturi ridicate, la care este interzis derularea unor astfel de lucrări. Nu au fost puși lucrători care ar trebui să semnaleze mecanicilor de locomotive despre lucrările pe linie”, a spus președintele Comitetului de Anchetă al Federației Ruse, Vladimir Markin.

La moment a fost reținut brigadierul de 41 de ani, Alexander Sokolov, care lucra la distanța Moscova-Kiev. De asemenea, se investighează posibilitatea de tragere la răspundere a conducătorului de acest sector, care după accident a fost internat în spital din cauza stresului.

Reamintim că un tren de pasageri de pe ruta Moscova – Chișinău s-a ciocnit cu un mărfarToate cele 6 persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul feroviar din Rusia sunt cetăţeni moldoveni.

Accidentul a avut loc la 80 km de Moscova. Mărfarul a deraiat de pe calea ferată şi a accidentat puternic 3 vagoane ale trenului de pasageri. O echipă de specialişti din Moldova a plecat spre Rusia să ajute victimele spitalizate şi la repatrierea corpurilor neînsufleţite ale persoanelor decedate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente