(foto, video) Accident feroviar pe traseul Moscova – Chișinău. Numărul morților a crescut la șase persoane

trenmoscova
Foto: Ciocnirea trenului pe pe cursa Moscova - Chișinău PC: РИА Новости, Анна Скудаева

Un tren de pasageri de pe ruta Moscova – Chișinău s-a ciocnit cu un mărfar. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne din Rusia, în urma accidentului cinci oameni au murit și mai mulți sunt răniți.

UPDATE 17.05: Vezi aici lista victimelor accidentului feroviar din Rusia care au fost făcute publice.

UPDATE 16.15: Potrivit RIA Novosti, numărul victimelor accidentului a crescut la șase. Încă o persoană a murit în spital, a declarat președintele adjunct al regiunii Moscova, Dmitri Pestov.

Potrivit Interfax, Serviciul de presă al Ministerului Sănătății a confirmat moartea a patru persoane. În urma accidentului, potrivit ministerului, 30 de persoane rănite însă este de așteptat ca numărul să crească. Ministerul Afacerilor Interne au anunțat doar 15 răniți.

Trenul de pasageri Moscova – Chișinău s-a ciocnit cu un mărfar la 80 km de Moscova, pe tronsonul Bekasovo – Naro – Fominsk. Mesajul despre coliziunea a două trenuri au ajuns la 13:00.

Potrivit serviciului de presă al Căilor Ferate din Rusia, la 12:32, ora Moscovei, pe tronson au deraiat 16 vagoane a unui tren de marfă, care apoi s-au ciocnit cu un tren de pasageri № 341 Moscova – Chișinău. Ca urmare, la trenul de pasageri au fost afectate de vagoanele 7 și 8.

După cum a declarat anterior o sursă din cadrul Căilor Ferate din Rusia, trenul de marfă tangențial s-a ciocnit cu un tren de pasageri. Potrivit datelor preliminare, coliziunea a avut loc ca urmare a fracturii de pe partea de cadru a vagonului mărfarului.

Centrul de presă al Ministerului Afacerilor Interne a raportat că în trenul de pasageri erau mai mult de 400 de persoane, inclusiv ghizi și personal tehnic. Pentru această cursă Moscova – Chișinău s-au vândut 394 de bilete.

La locul accidentului lucrează 45 de persoane și 16 de vehicule. La fața locului a sosit o echipă de investigație. Poliția rutieră recomandă conducătorilor auto să se abțină de la călătorii pe drumurile adiacente locului de coliziune, pentru a nu încurca serviciilor speciale și ambulanței.

Însă nu se știe dacă printre victime sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Identitatea persoanelor în prezent se stabileşte. La fața locului s-a deplasat funcţionarul Consular al Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă.

Datele de contact al Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă: tel: (+7 495) 624 53 53, (+7 495) 624 80 91

Un grup de lucru special de la Calea Ferată a Moldova a fost delegat de urgență la Moscova, unde în comun cu autoritățile ruse va coordona acțiunile ce țin de acordarea ajutorului medical necesar pasagerilor răniți și repatrierea persoanelor decedate. Membrii celulei anti-criză vor ajunge în această seară la Moscova.

Listele persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului vor fi publicate în cel mai apropiat timp. De asemenea, CFM a instituit o linie telefonică verde la nr. 022834550, la care rudele pasagerilor cursei nr.342 sunt rugate să apeleze pentru mai multe informații.

 

PC: RIA.ru
PC: RIA.ru
PC: RIA.ru
PC: RIA.ru
PC: RIA.ru
PC: RIA.ru
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente