MoldCamp: așteptările, impresiile și sugestiile după prima conferință Drupal din Moldova

collage1
Foto: Prima ediție MoldCamp s-a derulat cu succes PC: #diez

În perioada 17-18 mai 2014, a avut loc prima conferință Drupal din Republica Moldova, eveniment la care s-au înregistrat circa 130 de participanți, speakeri și a fost susținut de mai multe companii.

Câțiva din adepți ai Drupalului s-au împărtășit cu impresiile din urma MoldCamp-ului, de asemenea sugerând și câteva lucruri care, după părerea lor, ar îmbunătăți conferințele din următorii ani.

 

Participanții MoldCamp PC: Facebook/ Afina Nikoli
Participanții MoldCamp PC: Facebook / Afina Nikoli

Sergiu Nagailîc este unul din organizatorii principali ai MoldCamp-ului. În opinia sa, totul a fost superb. „A mers conform planului, chiar asupra așteptărilor mele. Desigur, sper să mai repetăm, dar cu o mai mare siguranță la capitolul financiar. Totuși, MoldCamp a fost un eveniment-pilot pentru Moldova, întrucât am dorit să demonstrăm Europei și restului lumii că we are here!”, a mai adăugat Sergiu.

 

Sergiu Nikro
Sergiu Nagailîc

Una din participantele la MoldCamp, Cracea Elena, ne-a spus că e pentru prima dată la un astfel de eveniment, pe când unii din participanți au fost și la cele internaționale. I-a plăcut enorm, deoarece se simțea în apele sale, în atmosfera IT. Totul a fost bine organizat, doar că erau prea puțini oameni din afara comunității Drupal.

 

Elena Cracea, participantă
Elena Cracea, participantă

Alex Arnaut, reprezentantul unuia din sponsorii de aur ai evenimentului, a afirmat că mereu este loc de mai bine. „Sper că la anul vor fi speakeri mai mulți și mai calificați. Neapărat trebuie să facem social noise, nu doar în țările din vecinătate, dar și la nivel european, astfel ca publicul țintă să conștientizeze de acest eveniment. Însă, pentru social networking, a fost un eveniment reușit.”

 

Alex Arnaut, general-manager la Pro People Moldova
Alex Arnaut, general manager la Propeople Moldova

Paul Sanduleac, unul din participanți, a spus că networkingul a fost la nivel, s-au adunat reprezentanții ai mai multor companii atât din moldova, cât și din Ucraina și România. „A fost bine ales localul și cafea pentru pauze. Materialul prezentat la sesiuni a fost accesibil, cu exemple reale, și nu a lipsit feedbackul din partea publicului. Iar petrecerea, dedicată nouă, a fost superbă.” Paul, de asemenea, a adăugat că „Wi-Fi-ul era oribil, și nu mi-a plăcut că orarul era de mult ori încălcat. A fost foarte puțină presă, pe când acesta e un eveniment ce promovează oportunitățile din real life IT. În orice caz, bravo organizatorilor. Pur și simplu nota 9!”.

 

Paul Sanduleac, participant
Paul Sanduleac, participant

Alexei, un alt speaker, a afirmat că pentru primul eveniment de așa tip din Moldova, nu a fost deloc rău. Băieții sunt bravo, și au fost prezentate subiecte interesante.

 

Alexei, speaker
Alexei, speaker

Un participant din România, Ștefan Văduvă, a sugerat ca organizatorii la anul să facă mai multe prezentări în engleză, întrucât unele erau în limba rusă, și oaspeții români nu puteau înțelege discursurile. A fost bine că erau sesiuni pentru începători, însă sesiunile pentru nivelul avansat nu corespundeau întocmai acestuia. La capitolul organizare, totul a fost bine, precum și promovarea evenimentului a decurs cu succes.

 

Ștefan Văduvă, participant din România
Ștefan Văduvă, participant din România

Un alt speaker, Alexei Gorobeț, fiind entuziasmat, ne-a spus „Camp-ul a fost foarte nice, a depășit așteptările mele. Eram chiar sceptic dacă publicul va fi prezent și activ. Sesiunile erau mai mult orientate spre nivelul de începător, întrucât scopul primar era de a aduce mai mulți oameni noi în sfera Drupal, și bineînțeles că ei trebuie atrași printr-o informație accesibilă lor.”

 

Alexei Gorobeț (stânga) și câțiva din sponsorii MoldCamp-ului
Alexei Gorobeț (stânga) și câțiva din sponsorii MoldCamp-ului

Urmăriți și alte fotografii din cadrul evenimentului:

 

Vladimir Melnic, unul din speakeri
Vladimir Melnic, unul din speakeri
Speakerii au primit daruri din partea partenerilor
Speakerii au primit daruri din partea partenerilor
Câțiva din participanți ai evenimentului
Câțiva din participanți ai evenimentului
Un din sesiunile din cadrul evenimentului
Una din sesiunile din cadrul evenimentului
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente