În Bubuieci va fi construit un penitenciar de 39 mln de euro

penitenciar
Foto: 64 de hectare de pământ au fost date pentru construcția unui penitenciar, PC: crime.md

Parlamentul a votat astăzi, în prima lectură, proiectul de lege pentru construcția unui complex penitenciar pe un teren cu mărimea de 64 de hectare.

Proiectul de lege a stârnit un val de dezbateri în Parlament, astfel opoziția comunistă, care a venit cu o propunere de proiect de lege pentru alocarea fondurilor pensionarilor și veteranilor a rămas indignată: „Noi am propus să acordăm mai mulți bani pensionarilor și veteranilor, voi propuneți construcția unui penitenciar de lux pe acești bani.”

Deputatul independent Mihai Godea s-a interesat dacă în penitenciar vor fi prezente camere de lux pentru deținuți. Liderul fracțiunii PCRM, Vladimir Voronin, la rândul său a salutat această decizie: „Sunt de acord că este nevoie de un penitenciar nou, însă nu înțeleg pentru ce trebuie așa un teritoriu imens, sau Guvernarea își pregătește din timp locul unde va petrece următorii ani?”, a spus liderul comunist.

Viceministrul Justiţiei Nicolae Eşanu a explicat că fondurile pe care va fi construit penitenciarul vin din împrumutul de 39 milioane de euro pe un termen de 20 de ani de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente