Partidul Comunist din Moldova i-a înaintat un ultimatum lui Nicolae Timofti

PCRM1
Foto: PCRM a înaintat un ultimatum lui Nicolae Timofti, PC: tribuna.md

Partidul Comunist din Moldova i-a cerut lui Nicolae Timofti, Președintele Moldovei, să inițieze, în cel mult două săptămâni, un referendum republican privind semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

„Dumneavoastră Vă consideraţi preşedinte al Republicii Moldova. Opinia aceasta este susţinută, conform sondajelor sociologice, de către 2 procente din cetăţenii Republicii Moldova şi de de către 67 de deputaţi ai Parlamentului care V-au ales în mod ilegal.

Astfel, anume Dumneavoastră sunteţi cel care de fiecare dată aţi iniţiat atacuri asupra orânduirii Constituţionale a Republicii Moldova şi aţi binecuvântat politica menţinerii prin forţă a puterii de către minoritate în detrimentul majorităţii”, au început adresarea reprezentanții PCRM, transmite discursul.

Chiar și ne recunoscând mandatul lui Nicolae Timofti, PCRM a înaintat o serie de solicitări: „În acelaşi timp, ne adresăm către Dumneavoastră, în calitate de cetăţean al Moldovei care poate să contribuie formal la stabilizarea situaţiei politice în ţară.

Fără îndoială, această guvernare coruptă este astăzi cea mai mare ameninţare la adresa orânduirii democratice a Moldovei şi diminuează la minimum capacitatea puterii de a asigura libera exprimare a voinţei poporului la viitoarele alegeri parlamentare.”

„În această situaţie, anume Dumneavoastră, domnule Timofti, Vă cerem să demiteţi Guvernul şi să Vă angajaţi, în mod public, că nu Veţi mai propune alte candidaturi la funcţia de prim-ministru, asigurând astfel poporului moldovenesc dreptul de a decide de sine stătător soarta Moldovei în cadrul unor alegeri libere şi democratice”, se spune în adresarea PCRM.

„Este ştiut faptul că toate aceste decizii radicale nu sunt luate de către popor, ci de un Guvern cu o popularitate nulă, Guvern în care nu au încredere peste 80% dintre cetăţenii Moldovei.  Majoritatea absolută a cetăţenilor înţelege că în rezultatul semnării unui astfel de Acord nu vor obţine  libertăţi europene, ci vor obţine o Moldovă colonizată de România, care va pierde pentru totdeauna perspectiva reunificării ţării şi dreptul la o dezvoltare independentă.”

„În aceste condiţii, Partidul Comuniştilor Vă cere să veniţi cu o iniţiativă de a organiza un referendum naţional cu privire la semnarea acestui Acord. Doar un plebiscit naţional este în drept să decidă soarta ţării în astfel de probleme riscante. Doar Vocea Poporului poate decide vectorul extern al ţării.”

Pentru a lua o decizie în acest sens Vă oferim două săptămâni. Vă reamintim că, anume Dumneavoastră, puteţi deveni astăzi acel personaj care va face faţă misiunii istorice şi va trece de partea poporului, pentru a nu admite lichidarea ţării.

Refuzul Dumneavoastră de a acţiona în acest mod va însemna doar un singur lucru: poporul moldovenesc, în conformitate strictă cu art. 2 al Constituţiei, va porni hotărât pe calea redobândirii suveranităţii în stat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente