10 țări unde trăiesc cei mai fericiți tineri

happy_young_people-1920×1080
Foto: PC: hd2wallpapers.com

Acum că vizele nu mai sunt un impediment pentru planurile tale de a călători și a vedea lumea, poți afla lista cu țările unde locuiesc cei mai fericiți tineri. Printre acestea se află și patru destinații europene.

În prezent, tinerii reprezintă un sfert din populația lumii și acum mai mult ca niciodată se află în obiectivul mondial. “Primăvara arabă”, “Revoluția verde” din Iran și “Mișcarea Occupy” pune tinerii în centrul atenției puterii decizionale, care au avut un impact, nemijlocit, în noul studiu “Global Youth Wellbeing”, realizat de o serie de organizații internaționale: “International Youth Foundation”, “Center for Strategic and International Studies” și “Hilton Worldwide and International Youth Foundation” scrie PolicyMic.

Experții au adunat date din 30 de țări, cu privire la calitatea generală a vieții populației cu vârsta cuprinsă între 12 și 24 de ani. Printre domeniile analizate sunt participare civilă, educația, oportunitățile economice, informații privind sănătatea, siguranța și securitatea tinerilor. În termeni reali, studiul a măsurat lucruri, cum ar fi cheltuielile unei țări pentru educația publică, prevalența HIV/SIDA , acces la electricitate și accidentele rutiere în rândul tinerilor.

Pentru opt și cinci la sută din mai mult de un miliard de tineri, studiul a scos la iveală o experiență redusă a mijloacelor de bunăstare, iar din țările care înregistrează venituri mari, doar Rusia, nu a intrat în top zece și a ocupat locul 25. Pe ultimul loc, poziția 30, se află Nigeria. Moldova, Ucraina și România nu s-au regăsit în top. Iată cele zece țări cu cei mai fericiți tineri din lume:

#1 Australia – cu peste 10 mii de plaje, Australia cu siguranță le oferă tinerilor cea mai bună sursă de fericire.

PC: igaptravelguide.com
PC: igaptravelguide.com

#2 Suedia – chiar dacă a ocupat primul loc în rândul celor mai fericite țări, în studiul “Global Youth Wellbeing”, Suediei îi revine locul 2.

PC: cokecce.com
PC: cokecce.com

#3 Coreea de Sud – această țară se poziționează destul de sus, când vine vorba de conexiunea internetului, ceea ce presupune că tinerii coreeni au acces la tot felul de resurse informaționale pentru promovarea inițiativelor civice.

PC: us.iearn.org
PC: us.iearn.org

#4 Marea Britanie –  de asemenea se numără printre țările în care tinerii sunt implicați în inițiativele sociale și sunt foarte prietenoși.

PC: bbc.co.uk
PC: bbc.co.uk

#5 Germania – se numără printre țările cu un nivel înalt de securitate și sănătate pentru cetățenii ei, dar când vine vorba de tineri, atunci numărul acestora la nivel de implicare în comunitate scade considerabil.

PC: deutsche-islam-konferenz.de
PC: deutsche-islam-konferenz.de

#6 Statele Unite ale Americii – nici America nu ocupă locuri de frunte în indexul “Global Youth Wellbeing”, la nivelul tinerilor implicați social, dar când vine vorba de oportunitățile economice, această țară ocupă primul loc.

PC: phillips.blogs.com
PC: phillips.blogs.com

#7 Japonia – rata scăzută a criminalității plasează “țara soarelui răsare” pe locul șapte, cu un mediu foarte sigur pentru tinerii săi.

PC: independent.md/travel
PC: independent.md/travel

#8 Spania – chiar dacă în această țară procentajul de șomaj în rândul tinerilor este de 46.4%, tinerii s-au dovedit a fi foarte fericiți. Aceasta se datorează nivelului înalt de sănătate din Spania.

PC: therichest.com
PC: therichest.com

#9 Arabia Saudită – surpriza indexului a fost Arabia Saudită. Pentru mulți încă nu este clar de ce această țară intră în top 10, deoarece aici nivelul de siguranță pentru tineri este încă unul foarte scăzut.

PC: csr.cisco.com
PC: csr.cisco.com

#10 Thailanda – aceasta este una din țările asiatice care a obținut cel mai înalt nivel economic pentru tinerii săi.

PC: gregvaughn.photoshelter.com
PC: gregvaughn.photoshelter.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente