Patru persoane au fost ucise într-un atac la Slaviansk

4-persoane-au-fost-ucise-duminica-intr-un-atac-armat-in-estul-ucrainei-256308
Foto: PC: antena3.ro

Patru persoane – trei militanţi proruşi şi un atacant – au fost ucise duminică dimineaţa într-un atac armat în apropiere de Slaviansk, în estul Ucrainei, a declarat un reprezentant local al separatiştilor pentru jurnalişti. Premierul interimar ucrainean Arseni Iaţeniuk şi-a exprimat indignarea după ce în estul Ucrainei au fost distribuite manifeste antisemite, şi a cerut ca „aceşti nemernici” să dea socoteală în justiţie.

Separatiştii proruşi de la Slaviansk, unul dintre fiefurile acestora în estul Ucrainei, au cerut duminică Rusiei să le livreze armament şi au ameninţat că-l vor împuşca pe ministrul ucrainean de Interne, care a anunţat că vizitează aceste regiuni, relatează AFP.

„Guvernului lui Vladimir Vladimirovici (Putin) îi cerem ajutorul. Dacă nu ne puteţi trimite forţe de menţinerea păcii, livraţi-ne arme”, a declarat în faţa presei Viaceslav Ponomorev, primarul autoproclamat al acestui oraş încercuit de grupuri de “autoapărare”, transmite Mediafax.

Cu câteva ore mai înainte el i-a cerut preşedintelui rus să mobilizeze asemenea trupe cu scopul de a „apăra populaţia paşnică” de forţele ucrainene.

„Pentru moment Rusia nu a răspuns” acestui apel, a precizat el, ulterior. „Avem nevoie de arme, nu avem suficiente”, deoarece „ei (militarii ucraineni) au aviaţie şi blindate”, a declarat Ponomarev, adăugând că nu are „niciun contact direct” cu Moscova.

Întrebat de AFP despre vizita în estul ţării a ministrului interimar ucrainean de Interne Arsen Avakov, el a răspuns sec: „dacă vine (la Slaviansk), voi trage eu-însumi asupra lui, nu voi da mâna cu acest homosexual.” Avakov a anunţat duminică, într-un mesaj postat pe Facebook, că efectuează o vizită în regiunile din estul ţării, cu scopul de a inspecta unităţile Gărzii Naţionale mobilizate ca răspuns la insurecţia separatistă.

El nu a precizat dacă această vizită are legătură cu un atac armat soldat cu patru morţi, comis în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un post de control improvizat al proruşilor, situat la aproximativ 15 kilometri de Slaviansk.

Primarul autoproclamat prorus din oraşul Slaviansk, unul dintre fiefurile separatiştilor în estul Ucrainei, i-a cerut lui Vladimir Putin să trimită forţe de menţinerea păcii pentru protejarea populaţiei locale, în urma unui atac sângeros comis în ziua de Paşte, relatează AFP.

„Vă cerem să studiaţi cât mai rapid posibilitatea de a trimite forţe de menţinerea păcii, pentru a apăra populaţia împotriva fasciştilor”, a declarat acest lider separatist, Viaceslav Ponomarev, într-un apel adresat preşedintelui rus Vladimir Putin, pe care l-a citit într-o conferinţă de presă, la Slaviansk. De asemenea, el a anunţat că a decretat o interdicţie de circulaţie în oraşul controlat în întregime de către insurgenţi, de peste o săptămână.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente