Program de burse pentru studenţii de etnie romă

10251900_1460205867546908_1390080556714620886_n
Foto: PC: Facebook.com/AgentiaImpreuna

Fondul pentru Educaţia Romilor şi Fundaţia „Remembrance, Responsibility and Future” anunţă cel de-al unsprezecelea an de desfășurare a Programului ROMA EDUCATION de burse universitare în Drept şi Ştiinţe Umaniste.

Programul acordă burse universitare, pe bază de concurs, studenților Romi, care doresc să-şi urmeze studiile în învățământul mediu de specialitate sau cel universitar. Bursele Universitare REF/LHP au menirea să acopere taxele de studii, costul cărților şi, parțial, cheltuielile pentru cazare. Bursa este prevăzută pentru un singur an universitar, cu posibilitatea prelungirii acesteia, în bază de concurs, pentru anul următor de studii.

Criterii de eligibilitate pentru aplicanți:
# să fie admiși la o instituție de învățământ (universitate sau colegiu cu învățământ mediu de specialitate) acreditată de stat, cu frecvență la zi, în țara de origine sau rezidență în toamna anului academic 2014 – 2015;
# ori, sa fie în prezent bursieri ai Programului, care pot candida pentru reînnoirea bursei.

Se acordă prioritate candidaților care studiază la zi pentru unul din următoarele domenii: drept, administrație publică, jurnalism, științe politice, sociologie, economie, istorie, alte domenii umaniste.

Programul de Burse Universitare REF/LHP are posibilitatea să ofere burse universitare aceluiași candidat pentru următoarele studii: studii în cadrul colegiilor cu învățământ mediu de specialitate (până la 10 % din numărul total de aplicanți), BA (licență), MA (masterat), PhD (doctorat).

Cerințe pentru aplicanți:

# să se declare public ca fiind de etnie Romă;
# să completeze adecvat Formularul de Aplicare online;
# să anexeze Certificatul Academic pentru toți anii universitari completați, inclusiv şi pentru primul semestru completat al anului universitar 2013-2014, sau, în cazul în care, la momentul aplicării, nu au fost încadrați în procesul de studii, să prezinte dovada reușitei academice în vederea ultimelor studii obținute (copii autentificate de pe Diploma de Bacalaureat/universitară etc.);
# să anexeze cel puțin o Scrisoare de Recomandare;
# să prezinte Certificatul de Înmatriculare, în original, într-o universitate sau colegiu acreditat din ţara lor de origine sau reședință, studii cu frecvență la zi, pentru anul universitar curent.
Etapele obligatorii ale procedurii de aplicare:

Termenul limită pentru completarea/încărcarea Formularului de Aplicare online, a Certificatului Academic, a Scrisorii/lor de Recomandare şi a copiei buletinului de identitate sau a pașaportului este 2 Iunie 2014.

Termenul limită pentru expedierea Certificatului de Înmatriculare pe anul universitar 2014-2015 şi a Certificatului privind Taxa de Studii este 15 septembrie 2014.

Formularul de Aplicare online, criteriile de eligibilitate, precum şi instrucțiunile de aplicare pot fi accesate pe pagina web a REF-ului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente