Filmul „Noah” – un nou succes al regizorului Darren Aronofsky

noah-2014-movie-poster-wallpaper-1920×1200

Noul film „Noah”, regizat de Darren Aronofsky, a apărut pe marele ecrane la Chișinău. Filmul este inspirat din mitul Arcei lui Noe și istoria acestui personaj care a construit o corabie imensă la îndemnul lui Dumnezeu, pentru a-și salva familia și animalele terestre de marele potop.

Filmul îi are în distribuție pe actorii Russell Crowe (Noe), Jennifer Connelly (Naameh, soția lui Noe), Anthony Hopkins (Methuselah, străbunicul lui Noe), Emma Watson (Ila, soția lui Shem), Logan Lerman (Ham, fiul mijlociu a lui Noe) şi Douglas Booth (Shem, fiul cel mai mare a lui Noe).

Pelicula a stârnit multe controverse în ceea ce privește relatare biblică a evenimentelor din film. Totuși în abordarea regizorului Aronofsky, Noe apare ca un bărbat care iubeşte Pământul şi toate creaturile sale, însă este dezamăgit de felul în care oamenii tratează planeta.

În film este reflectată existența umană și care este continuitatea acesteia. Lumea din acea perioadă este redată într-o manieră foarte brutală și dură prin sadismul pe care îl emană. Aici este redat mitul lui Adam și Eva și motivul pentru care au fost izgoniți din Paradis.

Noe se află într-o permanentă dedublare de sine, încercând să-și ducă misiunea până la bun sfârșit. Într-un moment, acesta începe să nu distingă binele de rău și ce e adevăr sau minciună. Acest fapt este accentuat în momentul când Noe vrea să-și omoare nepoții (pe care i-a născut Ila, soția lui Shem, în timpul naufragiului pe Arcă) pentru a pune capăt ființei umane.

Un alt moment interesant sunt Uriașii din Biblie, ce s-au născut din unirea îngerilor cu femeile de pe Pământ.

Totuși filmul a fost interzis în mai multe ţări arabe din Orientul Mijlociu, precum Qatar, Bahrain şi Emiratele Arabe Unite, autorităţile locale considerând că lungmetrajul contravine legii islamice, întrucât prezintă pe marele ecran portretul unui profet.

Darren Aronovsky spune că „a încercat să redea o „realitate adevărată” ascunsă vederii omului, dar care reprezintă realitatea supremă”. Regizorul a mai ecranizat și cunoscutele filme „The Fountain” și „Black Swan”.

Recomandăm acest film pentru „magia” imaginilor pe care ni le oferă și pentru că uneori ar fi bine să luăm o pauză după goana pentru succese și să fim mai buni.

Filmul „Noah” poate fi vizionat la noi în cinematografele din capitală „Patria”.

Vizionează trailer-ul oficial aici:

Taguri: #Recenzii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente