(infografic) De ce nu e niciodată prea târziu pentru a-ți realiza visurile?

too-late-to-start2
Foto: Grafic realizate de Anna Vital PC: elitedaily.com

Oameni de succes din întreaga lume și-au realizat visurile, chiar și după 30 de ani, și chiar dacă inițial urmaseră alt drum în viață. Află mai multe, despre cum să rămâi mereu motivat de a-ți atinge scopurile, consultând graficele de mai jos.

Graficele ne prezintă cele mai de succes nume din diferite domenii, care au reușit pentru că și-au dorit-o cu adevărat.

Cei mai de succes antreprenori sunt de obicei tineri afaceriști, de genul celor care intră în topurile Forbes la categoria sub 30 de ani și pe care presa a ajuns să-i iubească. Exemple relevante în acest sens ar fi: Mark Zuckerberg, Evan Spiegel, Zach Sims – cofondatori ale unor companii de succes ca Facebook, Snapchat și Codecademy.

Aceștia însă, nu sunt singurii care au povești de succes și care au creeat afaceri uimitoare pe baza unor idei uimitoare. În urma unei cercetări făcute de Anna Vital de la Funders and Founders, publicate pe Elite Daily, s-a demonstrat că nu e niciodată prea târziu să atingi succesul.

Anna Vital a exemplificat cu nume de personalități, care au reușit să creeze și să dezvolte idei, ce mai târziu s-au transformat în afaceri impresionante.

Exemple de oameni, care au atins succesul chiar și la o vârstă înaintată PC: elitedaily.com
Exemple de oameni, care au atins succesul chiar și la o vârstă înaintată PC: elitedaily.com

Sunt încă și mai multe exemple de oameni care s-au evidențiat prin realizările lor după 30 de ani:

  • Evan Williams – co-fondator al Twiter, la 35 de ani
  • Niklas Zannstromm – creatorul Skype, la 37 de ani
  • Ariana Huffington – creatoarea Huffington Post, la 54 de ani

Anna Vital, a identificat de asemenea și mai multe motive pentru care oamenii nu ar trebui să renunțe la visurile lor, indiferent de vârstă:

  1. #1. Ai grijă să rămâi în viață cât mai mult timp –  dacă presupunem că ai încă 60 de ani de trăit, iar realizarea unui proiect durează cel puțin 3 luni, asta înseamnă că ai 240 de șanse pentru a obține succesul.
  2. #2. Reduce-ți așteptările – 99.99% din șansele de succes iau timp. Michael Jordan a ratat în jur de 300 aruncări importante.
  3. #3. Fii puternic – ești mai puternic decât crezi.
  4. #4. Persistă – continuă mereu și încearcă să faci cât mai multe lucruri diferite.
  5. #5. Simulează succesul înainte de a-l avea.
  6. #6. Nu te compara – oamenii care au atins deja succesul, au propria lor poveste, pe care tu nu ai trăit-o, fapt pentru care nu este bine să te compari cu ei.
  7. #7. Pregătește-te pentru eșec – înainte de a-ți atinge scopul, este posibil să fii pus în situații dificile.
Motive pentru a nu renunța niciodată PC: eliteday.com
Motive pentru a nu renunța niciodată PC: eliteday.com

Anna Vital, a atins și aspectul legat de cum oamenii pierd timpul, făcând alte lucruri care nu-s reprezentative de fapt, pentru visurile și idealurile lor: chelnerul care aspiră să fie actor sau contabilul care este și blogger. Drumul spre succes, însă, nu este afectat neapărat de anumite abateri de la direcția de bază. Dimpotrivă, mulți dintre oamenii de succes și-au ales calea pe care să o urmeze, în timp ce au făcut inițial altceva.

lost-in-life1
Exemple de oameni care au făcut inițial alte lucruri, înainte de a activa în domenii ce i-au consacrat. PC: elitedaily.com

Prin graficele sale, Anna Vital, a reușit să demonstreze prin exemple concrete și povești de viață reale, că atât timp cât ești în viață, nu este niciodată prea târziu să reușești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente