Patru ambasadori moldoveni vor cumula mandatele și pentru alte țări

Sedinta_Guvern3
Foto: Guvernul Republicii Moldova, PC: abcnews.md

Decizia a fost luată în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri. Ambasadorii Italiei, Greciei, Federației Ruse și a Turciei vor fi ambasadori și în alte țări.

Ambasadorul Republicii Moldova în Italia, Stela Stîngaci, va deține prin cumul funcţia de șef al misiunii diplomatice moldovenești în Republica Malta şi pe lângă Ordinul Suveran Maltez, cu reşedinţa la Roma. Decizia a fost luată în ședința de astăzi a Cabinetului de miniștri, transmite comunicatul de presă.

Totodată, Ambasadorul moldovean în Federaţia Rusă, Andrei Galbur, va cumula mandatul pentru Kazahstan şi Tadjikistan, având reşedinţa la Moscova.

De asemenea, a fost acceptată propunerea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene privind numirea lui Igor Bolboceanu, Ambasador în Turcia, în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Liban şi în Regatul Haşemit al Iordaniei, prin cumul, cu reşedinţa la Ankara, precum şi a lui Valentin Ciumac, care pe lângă mandatul de Ambasador al Republicii Moldova în Grecia, va deține, prin cumul, și pe cel de Ambasador în Republica Cipru, cu reşedinţa la Atena.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente