Partidul Generația Tânără solicită Ucrainei retrocedarea pământurilor istorice

Screenshot_9
Foto: Grupul de inițiativă: Sergiu Cotorobai, Andrei Donică, Grosu Elisei, PC: capturăvideo Privesc.eu

Grupul de inițiativă Partidul Politic Generația Tânără în cadrul unei conferințe de presă au cerut Ucrainei retrocedarea pământurilor istorice și sesizarea parlamentarilor față de teritoriile pierdute. Partidul încă nu este oficial înregistrat.

Andrei Donica, reprezentat al grupului de inițiativă, a început cu un citat care este eronat atribuit lui Ștefan cel Mare ”Moldova nu este a noastră ci a urmașilor, urmașilor noștri” (Barbu Ştefănescu–Delavrancea).

Grupul de inițiativă a făcut apel la patrioții din Parlament, concluzionând că guvernarea nu luptă pentru teritoriile și suveranitatea țării. Donică a afirmat că Parlamentarii își doresc locuri în Parlament doar pentru scopuri de venit. Refereindu-se la situația din Ucraina, Andrei Donică a afirmat că Moldova a avut și ea de suferit de la cadourile teritoriale din timpul lui Stalin și Hrușciov.

Andrei Donică a spus că teritoriile au fost ilegal luate de la Moldova, și moldovenii trebuie să lupte pentru moștenirea lui Ștefan Cel Mare, Partidul Politic Generația Tânără  a solicitat retrocedarea pământurilor. El a cerut crearea unui grup din Parlamentari și specialiști care să facă cercetarea adevăratelor hotare a țării. El a spus că există posibilitatea legală prin această comisie să fie elucidate clar hotarele istorice a țării.

Problema esențială care a evdenițiat-o Andrei Donică este coruperea politicenilor din Parlament, ca odovadă, liderul mișcrăii a adus o statistică din anul 1930, în care scrie că poporul din teritoriile ocupate se consideră Moldoveni.

Partidul Politic nu este înregistrat, Andrei Donică spune că înregistrarea partidului de Ministerul Justiției este stopată artificial, din cauza Asociației de Combaterea a Corupției, care a făcut mai multe filmări operative de mituire a persoanelor publice. Liderul Partidului a spus că generația tânără este ceea de ce se tem actualii Guvernanți. Andrei Donică a spus că toate înterprindrile care au fost privatizate ilegal vor fi naționalizate. Scopul principal al conferinței a fost autosesizarea Parlamentarilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente