(video) Răspunsuri la întrebările pe care nu le înțeleg locuitorii din Chișinău?

nu-nteleg-ecaterina
Foto: Ecaterina PC: Bloguvern

Bloguvern, platforma de analize publice pe înțelesul tuturor, a lansat un proiect prin care îndeamnă locuitorii orașului Chișinău să spună ce nu înțeleg. Ultirior, Bloguvern va întreba persoanele responsabile și va veni cu un răspuns.

De exemplu?

#1. Întrebarea lui Sergiu despre mașinile parcate din Grădina Publică Ștefan cel Mare

Răspuns de la Vadim Brînzaniuc (Șef al Direcției relații publice): „Accesul autoturismelor pe teritoriul Grădinii Publice “Ștefan cel Mare și Sfânt” este interzis, iar în acest sens sunt instalate indicatoarele rutiere respective”.

Parcarea în locuri neautorizate reprezintă o contravenție. Conform articolului 238 (1) din Regulamentul circulației rutiere, această încălcare se pedepsește cu o amendă în valoare de până la 10 u.c. sau până la 200 lei, ori 2 puncte de penalizare.

Prin urmare, șoferii care au parcat mașinile în Grădina Publică „Ștefan cel Mare” trebuie sancționați conform legislației în vigoare.

#2. Întrebarea Ecaterinei despre mizeria din transportul public

Răspuns de la Vadim Brînzaniuc (Șef al Direcției Relații Publice din cadrul Primărie) : „În mijloacele de transport public zilnic se face curat. Responsabili de aceasta sunt conducătorii unității de transport. Cetățenii pot sesiza Direcția Transport, la nr. de telefon 022-20-46-90, sau întreprinderile municipale: Regia Transport Electric sau Parcul Urban de autobuze.” 

Este clar că în cazul condițiilor meteo nefavorabile (ploaie, ninsoare) și a fluxului mare de pasageri, conducătorii unităților de transport public nu pot asigura curățenia permanentă a unității de transport. În cazul în care ați observat că în zile obișnuite, în salonul troleibuzului sau autobuzului nu se păstrează curățenia, vă recomandăm să anunțați despre aceasta instituțiile competente.

Cum poți da și tu o întrebare?

Înregistrează un video scurt (max 10-15 secunde) în care poate fi exprimată o nedumerirea față de efectele unei politici publice, hotărâri de Guvern, stare de lucruri ș.a. Nedumerirea obligatoriu trebuie să fie sub forma unei întrebări. De exemplu: „Eu nu-nțeleg de ce până acum microbuzele n-au fost înlocuite de autobuze” sau „Eu nu-nțeleg de ce nu sunt parcări în centru orașului și trebuie să stau mereu în ambuteiaje”. Bloguvern-ul, noi, recepționăm aceste întrebări, le analizăm și publicăm un articol cu înregistrarea aceasta, iar mai jos va fi prezentat răspunsul autorităților vizate. În cazul în care autoritățile din diverse motive refuză sau ignoră această cerere, echipa Bloguvern găsește singură răspunsul la întrebări și îl publică.

Cum participi

#1. Gândește-te la o întrebare care ai vrea o să pui unui funcționar public, primar, ministru, președinte, vecinului tău de bloc sau unui om necunoscut.

#2. Înregistrează întrebarea cu o camera video de la telefon mobil sau aparat de fotografiat

#3. Trimite înregistrarea la adresa [email protected]

Mai multe detalii pe Bloguvern.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente