Chirtoacă propune începerea „sezonului cald” mai devreme

646×404
Foto: Dorin Chirtoacă PC: Adevărul

Fondul locativ din capitală ar putea fi conectat la căldură pe 28 octombrie sau 1 noiembrie. Acestea sunt datele propuse de Dorin Chirtoacă în cadrul ședinței operative.

Edilul capitalei a spus că mai mulţi locuitori din capitală simt un disconfort din cauza pereţilor reci şi a vecinilor de bloc care nu doresc să fie conectaţi la agentul termic. „La începutul săptămânii viitoare, când temperaturile vor fi şi mai mici, sistemul deja trebuie să funcţioneze. În cazul în care se vor modifica prognozele meteo, vom amâna conectarea pentru mijlocul săptămânii viitoare. Astfel, sunt două termene când agentul termic ar trebui deja să fie în casele oamenilor – 28 octombrie sau 1 noiembrie”, transmite IPN cu referire la declarația primarului.

Conectarea ar urma să înceapă cu 2-3 zile înainte. Vicedirectorul SA „Termocom”, Vasile Leu, a menţionat că toate reţelele din municipiul Chişinău sunt pregătite pentru a începe sezonul de încălzire la parametrii de iarnă. În prezent, peste 44 de mii de apartamente din capitală mai înregistrează datorii de câte peste o mie de lei pentru agentul termic consumat în sezonul de încălzire 2012-2013. Potrivit datelor prezentate pe site-ul Termocom, 204 blocuri locative din mun. Chişinău înregistrează un nivel de achitare mai mic de 80%, iar lista acestora poate fi accesată aici.

Furnizarea căldurii în spitale, școli și gradinițe a începtut în primele zile ale lunii octombrie. Atunci a fost anunțat că instituțiile bugetare municipale şi întreprinderile municipale sunt obligate să economisească agentul termic, prin închiderea totală a vanelor la elevator în clădirile din gestiune pe timp de noapte, între orele 16.00 – 7.00, dacă temperatura aerului exterior este mai mare de 0º Celsius. Iar dacă temperatura medie a aerului este mai mare de 8º Celsius, atunci încălzirea va fi închisă şi pe timp de zi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente