Casa Albă va trimite luni două navete cu bere la Ambasada Canadei la Washington, după un pariu pierdut de președintele Barack Obama cu premierul canadian, Stephen Harper, despre meciuri de hochei la Jocurile Olimpice iarnă, informează AFP.

‘Suntem nerăbdători să trimitem luni două navete cu bere proaspăt preparată’ pentru premier din partea președintelui, a scris Consiliul pentru Securitate Națională (NSC) vineri pe contul său de Twitter.

Într-un alt mesaj, NSC a precizat că berile artizanale vor fi aromatizate cu miere dintr-un stup instalat în grădina Casei Albe.

‘Din partea președintelui, noroc și felicitări pentru victoria canadiană (de data aceasta)! Așteptăm revanșa cu nerăbdare’, a mai scris NSC în al treilea mesaj.

La fel ca în 2010, Obama și Harper au pariat fiecare pe victoria echipei sale naționale de hochei, iar la Soci, la fel ca la precedentele Jocuri Olimpice de iarnă de la Vancouver, Canada a câștigat dubla întâlnire.

Echipa feminină a Canadei le-a bătut pe hocheistele americane cu 3-2 după prelungiri, pe 20 februarie, în finală. A doua zi, canadienii au fost victorioși în fața vecinilor de la sud, în semifinalele turneului masculin, după care au câștigat medalia de aur împotriva Suediei, două zile mai târziu.