Ion Șova a primit mențiune de onoare la Festivalul Internațional de Film din Manhattan

ionsova
Foto: Ion Șova a primit mențiune de onoare la Festivalul de Film din Manhattan PC: Facebook/ Ion Șova

Ion Șova este un tânăr din Moldova care învață la Cluj, Facultatea de Teatru și Televiziune, iar la început de primăvară a participat la Festivalul Internațional de Film din Manhattan (MIFF 2014), unde alături de spaniolul Daniel Alava, a primit mențiune de onoare.

Printre finaliștii festivalului s-au numărat 13 regizori din 7 țări (Grecia, Spania, România/Moldova, Filipine, Brazilia, Armenia și Croația) iar aceștia au fost selectați din 130 aplicări care au venit pentru festivalul din 2014.

Despre film

Ion a participat cu filmul său ”Tenerbis” care inițial ca idee era o simplă temă pentru facultate. Cursul pentru care era se numea „Efecte speciale” și la care trebuia să se dea dovadă că studenții știu să folosească green screenul, programe complexe de montaj, o abordare diferită față de filmul clasic.

Scopul final era să modeleze un om care aleargă într-o lume animată. După o lună de muncă s-au adunat un munte de informații despre o simplă secvență. Când Ion a văzut cât efort a depus, a decis să continue și să termine proiectul cu un scurt-metraj animatic care să fie cât se poate de apropiat realității. Ideea i-a venit  când se gândea la o soluție pentru acea secvență de început (principiul artistului care începe o creație fără să știe finalul acesteia).

Titlul „Tenebris” vine din latină și se traduce ca „Întuneric/Prin întuneric”, un cuvânt care reprezintă într-o oarecare măsură stilistica filmului. Plus că e un cuvânt straniu, care trezește curiozitate în rândurile privitorilor.

Ion Șova finalistul Festivalului de Film din Manhattan PC: Facebook/ Ion Șova
Ion Șova finalistul Festivalului de Film din Manhattan PC: Facebook/ Ion Șova

Mai multe despre Ion Șova citiți aici: Ion Șova, iar toate rezultatele Festivalului de Film din Manhattan sunt aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente