(video) Cum se distruge viața unei fetițe în “Câte o secundă pe zi”

1798300_10152038934172746_825601628_n
Foto: Fetița căreia i-a fost distrusă copilăria PC: facebook.com

Creat după o structură foarte populară pe internet – O secundă pe zi, Organizația Salvați Copiii din Marea Britanie a creat un video în care se reprezintă viața distrusă a unei fetițe în 90 de secunde.

Până în prezent, în conflictul din Siria au murit mai mult de 11.000 de copii, 71% din ei fiind ucişi în atacurile cu bombe sau alte arme explozive.

Membru al organizației Salvați copiii, Justin Forsyth, a declarat: „În fiecare zi în Siria, copiii experimentează brutalitatea războiului: traume, răni foarte grave sau chiar moarte. Este scandalos, dar sute de mii de copii sunt blocaţi în zone asediate sau greu de accesat şi primesc foarte puţine ajutoare sau deloc. Tragedia este făcută de mâna omului şi stă în puterea celor care duc acest război să o oprească. Dacă planul Salvaţi Copiii s-ar pune în aplicare, mai puţini copii ar muri.”

Educaţia copiilor din Siria a fost întreruptă de conflict, cel puţin 2.000 de şcoli fiind nevoite să-şi înceteze activitatea, în urma bombardamentelor.
Copiii din sunt „victime uitate” ale conflictului, ei înfrunta moartea, sunt traumatizaţi, suferă de foame şi de boli fără ca nimeni să-i bage în seamă.

Video-ul reprezintă viața unui copil care este distrusă din cauza războiului. În cele 90 de secunde ale filmulețului sunt redate 90 de clipe din viața ei. Creatorii acestui video speră că el va sensibiliza omenirea și va aduce la cunoștință despre daunele războiului Sirian.

 

Luna trecută organizația SOS Children’s Villages din Norvegia a creat un video în care apare un băiețel înghețând la o stație de așteptare, pe care îl puteți vedea aici.

PC: adweek.com
PC: adweek.com

Sursa: adweek.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente