Singapore – cel mai scump oraș din lume

beaufitul_singapore_city
Foto: Orașul Singapore spre amurg. PC: wallgiv.com

Singapore a devenit cel mai scump oraș din lume pentru emigranți. Acesta înlocuiește Tokyo-ul, care până acum ani la rând a fost considerat cel mai scump.

Capitala Japoniei a scăzut până pe a 6-a poziție, pe care o împarte cu Melbourne (Australia), Geneva (Elveția) și Caracas (Venezuela), în clasamentul anual întocmit de cercetătorii de la Economist Intelligence Unit.

Motivele pentru creșterea în clasament al orașului Singapore au fost moneda puternică, prețul ridicat al utilităților și costul de deținere a automobilelor. Raportul verifică prețurile a peste 400 de produse și servicii.

Singapore a fost urmat de capitala franceză Paris, apoi de Oslo (Norvegia), orașul elvețian Zurich și Sydney (Australia).

Cel mai puțin costisitoare orașe, din cele 131 aflate în top, sunt Mumbai (India), Karachi (Pakistan) și New Delhi (India), în timp ce Bucureștiul este și el printre cele mai ieftine orașe și împarte locul 124 cu Panama City.

Paris a crescut cu șase poziții pentru a deveni al doilea cel mai scump oraș din lume, care canform raportului, în mare parte, reflectă o recuperare a economiei europene.

Londra a fost clasată pe locul 15, în timp ce New York se situează pe 26.

Autorii raportului au declarat că unul dintre motivele pentru care Mumbai e cel mai ieftin oraș de locuit, este inegalitatea veniturilor și a salariilor mici pentru locuri de muncă, cum ar fi cel de ajutor domestic, fapt ce a scăzut cheltuielile casnice.

Sursa: Euronews

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente