”The Ocean Inside” – un film despre Moldova realizat de un norvegian

ocean6
Foto: Scenă din filmul ”The Ocean Inside” regizat de către norvegianul David Kinsella PC: Kinsella Productions

Republica Moldova a fost sursa de inspiraţie pentru regizorul norvegian, David Kinsella, pentru trilogia “Stone, Water, Flame”. Peliculele au la bază experienţa personală trăită în diferite ţări, iar una dintre ele este şi ţara noastră.

Filmul “The Ocean Inside” urmează să fie realizat în vara acestui an în Moldova, iar versiunea pentru festivaluri a trilogiei urmează să fie gata în 2016. Celelalte două pelicule din trilogie au fost filmate în Sudan – “The Temptress” şi în Coreea de Nord – “The Wall”.

„The Ocean Inside” este un documentar despre etica vieţii. Filmul spune povestea unei fete de 16 ani care îşi găseşte un job peste hotare, dar, de fapt, urmează să fie vândută unui bordel din Italia. Un orb pe care îl întâlneşte din întâmplare o smulge din ghearele traficanţilor. Pelicula va fi o coproducţie a norvegianului cu studioul autohton, Kinematique.

Moldova ocupă un loc aparte în inima lui David Kinsella. Regizorul a vizitat pentru prima dată ţara noastră în 2009, când a reprezentat Institutul de Film norvegian cu documentarul “A Beautiful Tragedy” la Festivalul Internaţional de Film “Cronograf”.  Pelicula a fost nominalizată la categoria cel mai bun film.

Istoria personală a lui Kinsella legată de Moldova nu este cea mai fericită şi a început atunci când acesta s-a angajat într-o relaţie amoroasă cu o moldoveancă. De fapt, Kinsella s-a lăsat prins în plasa unei escroace care s-a folosit de bunătatea norvegianului şi l-a stors de bani. Fata a considerat bunătatea lui Kinsella drept o slăbiciune de care a profitat pentru a se îmbogăţi. Mai mult, norvegianul a fost profund dezamăgit de faptul că, pentru ea, acest comportament nu înseamnă o încălcare a normelor morale. Istoria l-a făcut pe David Kinsella să-şi revadă principiile vieţii.

Making of al filmului PC: David Kinsella
Making of al filmului PC: David Kinsella
ocean2
Making of al filmului PC: David Kinsella
ocean3
Making of al filmului PC: David Kinsella
ocean4
Making of al filmului PC: David Kinsella
ocean5
Making of al filmului PC: David Kinsella 

Sursa: trm.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente