Studenții de la jurnalism din cadrul USM, au sărbătorit azi Dragobetele cu mare fast. Sărbătoarea a fost marcată prin: certificate de căsătorie, biscuiți, baloane, muzică și atmosferă pozitivă pe holul facultății.

Studenții de la USM au marcat astăzi ziua națională a dragostei în cele mai originale moduri. Cei de la jurnalism au organizat oficieri de căsătorii. Aceștia au oferit certificate de căsătorie cuplurilor, care au primit și cadouri. „Vă dorim să fiți împreună la bine și la rău, la ore și la pauze, mereu fericiți și îndrăgostiți”, cam așa a sunat cuvântarea celui ce oferea certificatele. Studenții s-au grăbit să intre în joc, astfel încât, potrivit organizatorilor, au fost oficiate peste 20 de căsătorii. „Deși este mai mult în glumă, am zis de ce nu? Până la urmă, atmosfera pozitivă, zâmbetele sunt cele care au contat!”, ne-a declarat Luminița, o studentă care a acceptat provocarea unei căsătorii pentru 24 de ore.

IMG_1856

Oficierea căsătoriei pe 24 de ore PC: Petru Strungaru

În același timp, ceremonia a fost acompaniată de un sunet frumos de chitară, cei mai talentați studenți s-au reunit într-un cor improvizat, bucurând studenții și profesorii cu melodii de dragoste. Studenții au împărțit nu doar dragoste și voie bună dar și biscuiți pregătiți chiar de ei.

IMG_1718

PC: Petru Strungaru

Biscuiți pregătiți de studenți PC: Petru Strungaru

Biscuiți pregătiți de studenți PC: Petru Strungaru

Sărbătoarea a fost organizată de Consiliul Studenților din Mass-Media, parte a Alianței Studenților USM. „Îmi place atmosfera, mulțumim organizatorilor că au ținut cont de sărbătoarea de Dragobete, astfel păstrăm tradiția”, a declarat pentru #diez, Mihaela, una din studentele facultății.

Sărbătoarea de Dragobete este considerată în spațiul românesc, echivalentul zilei Sfântului Valentin. Există mai multe legende și respectiv mai multe tradiții și obiceiuri legate de această sărbătoare. Una din acestea reprezintă sărbătoarea ca ziua în care  în vremurile de demult, înspre ora prânzului, fetele porneau în goană spre sat, fuga fiecăreia atrăgând după sine pe băiatul pe care îl îndrăgea. După ce își prindea aleasa, băiatul îi fura o sărutare în văzul lumii, sărut care simboliza legământul lor de dragoste pe întregul an de zile. De aici și celebra zicală Dragobetele sărută fetele!”.

IMG_1724

PC: Petru Strungaru

IMG_1776

Certificatele de căsătorie PC: Petru Strungaru

IMG_1817

PC: Petru Strungaru