(vox) Ce atitudine au tinerii față de Dragobete?

collage
Foto: PC: colaj #diez

De Dragobete se sărută fete. #diez a întrebat tinerii ce atitudine au ei față de această sărbătoare.

Dragancea DanielaDaniela Dragancea, studentă la USMF Testimițeanu:
Cred că trebuie de sărbătorit această zi, deoarece este o sărbătoare de la daci (probabil) și trebuie să ne păstrăm tradițiile.
Noi ar trebui mai mult să punem accent pe Dragobete decât pe 14 februarie.

 

 

Victor RoscaVictor Roșca, student la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi:
Această sărbătoare nu o sărbătoresc, ba mai mult nici 14 februarie nu este o sărbătoare pentru mine, vorbind de atitudine pot spune că este una pașnică.

 

 

Valeria GindeaValeria Gindea, elevă la Liceul Teoretic Român Englez ”Ion Creangă”:
Cred că anume Dragobetele trebuie sa fie sărbătorite de îndrăgostiți, și nu Sf. Valentin,
respectiv am o atitudine cât se poate de buna.

 

 

SantosAlexandru (Santos) Ojog, elev la Liceul ”Gaudeamus”:
Am o părere destul de bună, fiindcă este o sărbătoare tradițională caracteristică poporului nostru. Acum, personal particip la un spectacol pe tema Dragobete, ajut un prieten, dar și mai mult o fac din simțul de patriotism și bunăvoință.

 

 

 

Daniela TimoftiDaniela Timofti, studentă la USM:
Consider că Dragobetele este o frumoasă și veche tradiție care ar trebui respectată. Este o sărbătoare care ne caracterizează pe noi, românii, și păcat că ziua de 14 februarie este prioritară în prezent.

 

 

 

Petru PopaPetru Popa,  media manager la IPG Mediabrands:
Sincer să fiu, deja de ceva timp obișnuiesc să-mi felicit jumătatea cu acest prilej pe 14 februarie, iar la Dragobete nici nu prea atrag atenția, cu toate că ar trebui să învățăm că pe 24 februarie sunt Dragobetele, iar pe 23 nu e normal să aştepți felicitări cu ocazii sovietice legate de apărătorii patriei.

 

 

Irina SacaliucIrina Sacaliuc, clasa a XII, Liceul ”Vasile Alecsandri”, Călărași:
Hmmm… întrucât Dragobetele este o sărbătoare care se considera echivalentul sărbătorii Valentine’s Day, am o atitudine pozitivă. Cu toate că, în Moldova e mult mai popular sa sărbătorești Valentine’s Day, decât Dragobetele și asta este puțin straniu. Având sărbători proprii, pentru ce să mai apelăm la sărbătorile americane? Pentru mine această sărbătoare rămâne încă o zi în care ai posibilitatea să-ti arăți afecțiunea față de obiectul pasiunii tale. Dar consider că nu trebuie să existe o zi anumită, când trebuie să spui „Te iubesc” (doar pentru că așa se cuvine) sau să oferi gesturi/daruri care să-ți evidențieze dragostea. Aceste gesturi se arată zilnic, dacă eşti îndrăgostit, iar cadouri se fac atunci când simți, nu pentru că ești obligat/ă.

 

Radu ButucRadu Butuc, CEO & Founder in Profiler & Red Hair Steampunk Manufactury:
Dragobetele, ca și orice altă sărbătoare, nu mă interesează.

 

 

 

Popov CristinaPopov Cristina, Liceul ”Mihail Sadoveanu”, Călărași, clasa a XI: Știu că se va organiza un concert în școală cu acest prilej, dar pentru mine Dragobete nu este o sărbătoare, în zilele noastre majoritatea populației sărbătorește ziua îndrăgostiților pe data de 14 februarie.

 

 

Lungu IonaLungu Ion, clasa a XIIa, Liceul ”Vasile Alecsandri”
Fiind o tradiţie, ar trebui să ne ţinem de ea. Să facem surprize pentru a doua jumătate, prin care să-i demonstrăm dragoste, ca la rândul lor şi ele, prin ceva bunicel pentru stomac, să ne demonstreze!

Taguri: #vox
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente