„12 Years a Slave” a luat marele premiu de la BAFTA

TWELVE YEARS A SLAVE
Foto: Familia personajului principal din film PC: urbanq8.com

Drama chinuitoare „12 Years a Slave” a fost încoronată cel mai bun film duminică seară la Londra, la ceremonia de decernare a Premiilor BAFTA ale Academiei Britanice de Film, cimentându-și statutul de favorit la Oscaruri luna viitoare, notează agenția Reuters.

Reprezentarea brutală a sclaviei americane înaintea Războiului Civil de către regizorul britanic Steve McQueen se bazează pe povestea adevărată a vieții lui Solomon Northup, un om liber din statul New York, păcălit și vândut în sclavie în 1841 pe plantațiile din Louisiana. „Există 21 de milioane de oameni în sclavie în timp ce noi ne aflăm aici. Sper că după 150 de ani, ambivalența noastră nu va permite unui alt regizor să facă acest film”, a declarat McQueen, 44 de ani, la ceremonia de premiere de la Royal Opera House.

Potrivit Agerpres, „12 Years a Slave” s-a impus în fața thrillerului intergalactic „Gravity” al lui Alfonso Cuaron, filmelor „American Hustle” al lui David O. Russell, „Captain Phillips” al lui Paul Greengrass și „Philomena” regizat de Stephen Frears.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente