Cercetătorii suedezi au descoperit 177.147 moduri de a face un nod la cravată

tieknots-590×330
Foto: Numărul de 177,147 posibilități a derivat de la 85 feluri principale de a lega o cravată PC: geek.com

Cercetătorii suedezi au descoperit că există 177.147 moduri de a face un nod la cravată, studiul fiind realizat după ce aceştia au observat că felul în care îşi aranja cravata personajul negativ din filmul „Matrix – Reîncărcat/ The Matrix Reloaded” nu fusese integrat în nicio cercetare anterioară.

Potrivit dailymail.co.uk, o echipă de matematicieni din Suedia a descoperit circa 1.000 de noi moduri de a face un nod la cravată. Realizarea acestui studiu nu fost determinată de mari teorii ale matematicienilor, ci de modul în care îşi purta cravata un personaj negativ din filmul „Matrix – Reîncărcat/ The Matrix Reloaded”.

Personajul, The Merovingian, denumit după dinastia regală franceză a merovingienilor, îşi făcea un nod denumit Ediety pentru a-şi aranja cravata, informează Mediafax.

Nodul de la cravata lui The Merovingian a fost unul dintre cele mai neobişnuite din trilogie, ceea ce a dus la realizarea mai multor filmuleţe – postate ulterior pe platforma YouTube – în care oameni obişnuiţi încercau să copieze stilul.

Matematicianul Mikael Vejdemo-Johansson, de la KTH Royal Institute of Technology din Stockholm, Suedia, a urmărit aceste filmuleţe şi şi-a dat seama că „nodul merovingian” nu era inclus într-un studiu realizat în anul 2000 de cercetătorii de la Universitatea Cambridge.

Alături de alţi trei matematicieni, Mikael Vejdemo-Johansson a creat o formulă pentru elaborarea unor noduri de cravată folosind doar trei simboluri: W, T şi U.

Aceştia au creat un sistem care se foloseşte de formule matematice pentru a le arăta utilizatorilor de internet cum să facă diferite noduri la cravată.

De asemenea, cercetătorii au schimbat o regulă esenţială – limita mişcărilor care pot fi făcute până când cravata să devină ridicol de scurtă. Echipa de matematicieni a stabilit un număr maxim de 11 mişcări şi a ajuns la concluzia că există 177.147 de moduri în care poate fi realizat un nod la cravată.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente