(vox) Ce cred tinerii de pe Facebook despre JO 2014 din Soci?

socicollage
Foto: Ce cred tinerii de pe Facebook despre Jocurile Olimpice de iarnă din Soci

La scurt timp după deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, echipa #diez a întrebat aleatoriu tineri care încă nu dormeau despre ce cred ei și cum văd ei Olimpiada din 2014.

Cătălina
Cătălina

Cătălina Dizea: ”Sincer, m-a amuzat tare faza cu hotelurile care par a fi făcute de retarzi mintal, dar restul ce ține anume de olimpiadă mi-e absolut indiferent”

 

Stas
Stas

Stas Zvonov: ”S-a cheltuit 50 miliarde, cam cât s-a cheltuit pentru toate olimpiadele de iarnă din ultimii 90 de ani, și asta pe când rușii strâng banii oamenilor săraci și copiilor ce trebuie operați.

O stradă fara nici o autostradă care să lege două orașe, și-a construit cea mai scumpă olimpiadă din lume.

Ecologic au distrus mult pentru niște nimicuri.

Social, au cheltuit mulți bani care se puteau folosi în scopuri sociale și infrastructură

Economic băncile nu au cum să-și întoarcă banii investiți de acolo deci statul le va plăti, deci rezultă că vor fi tăieri bugetare în Rusia.

Politic, au făcut one-man show pentru Putin, un fel de urs mare și puternic, care în realitate e făcut din carton și la un pic de cădere a prețului petrolului și gazului cade jos.

E ca și cum hoții să-ți fure portmoneul cu bani iar apoi să-ți trimită un video cum au chefuit pe banii tăi sș tu cică trebuie să primești plăcere.

Tehnologic s-a investit mult în Soci, însă rușii nu vor veni să se odihnească acolo căci e prea departe, mai ușor să vii în Turcia sau Bulgaria sau Croația la odihnă.”

 

Galina
Galina

Gabriela Cernalev: ”Îmi pare că așteptările au fost ridicate prea înalt, iar acuma comitetul organizatoric nu le poate face față.

E plin feed-ul cu glume sarcastice și critici la condițiile care s-au creat. Foarte amuzant s-a primit că Jocurile Olimpice din vara de la Londra au costat de 10 ori mai ieftin să fie organizate, dar a decurs totul în ordine”.

 

Andrei
Andrei

Andrei Grușcă: ”Pozele de la Olympic Village îs strașnice. Faza cu cerculețul e fail mare. Artificiile au fost faine, iar Tandra și gingașa mea fiară a fost chiar cool”.

 

Mariana
Mariana

Mariana Colun: ”Foarte spectaculos, dar mi se pare prea patetic, dorința rușilor de a arăta că ei sunt mereu primii.

Bugetul colosal care s-a cheltuit pentru a organiza evenimentul, irațional dacă te gândești că în Rusia și azi sunt localități neelectrificate. Despre olimpiadă eu multe ce am auzit pentru că la radio despre asta avem rubrica despre olimpiadele din toți anii adică este pozitiv exemplul Norvegiei din Lillehammer, unde s-au investit mult mai puțini bani și investiția a fost făcută rațional în infrastructura unei regiuni care mai târziu a adus profit. Nu e rațional să investești miliarde într-un oraș care și așa e dezvoltat,  nu știu, mie mi se pare un pic ridicolă chestia asta”.

 

Victor
Victor

Victor Lebedev: ”Primul meu cadou de zi de naștere făcut de ruși, în rest nu prea știu, în Yinchuan, China nu se vorbește despre olimpiadă”.

 

Natalia
Natalia

Natalia Screlea: ”Ținând cont de faptul că e cea mai scumpă olimpiadă din istorie trebuie să fie organizată impecabil, pentru că e cartea de vizită a Rusiei.

Numărul de sportivi e cel mai mare din câte spun jurnaliștii iar faptul că alți șefi de stat nu au venit la ceremonie înseamnă că nu e chiar un succes, mai rămâne să vedem dacă zvonurile și gafele din organizare se adeveresc atunci chiar e fail mare.

Dar până la urmă menirea olimpiadei este să lase sportivii să vorbească despre țările lor fără politic și alte interese, asta este partea frumoasă a Jocurilor Olimpice.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente