Compozitorul Eugen Doga este supărat pe organizatori pentru că i-au trunchiat, fără acordul său, celebra piesă "Blânda şi Tandra mea Fiară", care a răsunat la deschiderea evenimentului.

Doga nu este singurul căruia i-au fost încălcate drepturile de autor. Şi interpreta Zemfira acuză o arogare similară.

Potrivit Publika, maestrul Eugen Doga a postat pe un site de socializare un mesaj în limba rusă în care îşi manifestă indignarea faţă de acţiunile organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Soci. El susţine că piesa “Blânda şi Tandra mea Fiară” i-a fost modificată, iar autorii falsului nu s-au sinchisit cel puţin să-l invite la înregistrare.

Mesajul lui Eugen Doga pe Facebook

Mesajul lui Eugen Doga pe Facebook

“Mă bucur că muzica mea a răsunat din nou, după olimpiada din ’80, la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci. Cum şi-au permis să mutileze lucrarea când autorul este încă în viaţă? Nu am fost anunţat că cineva îmi va “prelucra” compoziţia şi nici nu am fost invitat la înregistrare”, a scris Eugen Doga.

Şi renumita interpretă rock Zemfira din Rusia susţine că i-au fost încălcate drepturile de autor. Ea a postat pe site-ul personal un mesaj în care afirmă că televiziunea Pervâi Canal i-a utilizat o piesă fără a-i cere acordul în prealabil, acţiune pe are artista o califică drept lipsă de respect.

“Pervâi Canal a ignorat înţelegerile care ar fi trebuit să aibă loc, şi a folosit linia mea melodică fără a-mi cere acordul. Este o încălcare directă a drepturilor de autor. Cum vă permiteţi o asemenea lipsă de respect? Credeţi că vă puteţi permite orice?”, a scris Zemfira.

Evenimentul de deschidere al Jocurilor Olimpice de la Soci a avut loc pe 7 februarie cu un spectacol grandios la care au participat oficiali şi sportivi din întreaga lume.