(foto) Leancă s-a întâlnit la Soci cu Putin și Medvedev

sochi_1
Foto: Iurie Leancă și Vladimir Putin PC: GOV

În cadrul evenimentului, care a avut loc în seara zilei de 7 februarie, Iurie Leancă s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali străini.

Premierul moldovean s-a întâlnit cu Preşedintete Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, la recepţia oficială oferită de către liderul de la Kremlin cu ocazia inaugurării celei de-a 22-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Iarnă. Totodată, şeful Guvernului de la Chişinău a purtat discuţii cu omologii săi din Rusia, România, Lituania şi Italia.

Iurie Leancă a discutat cu Premierul rus Dmitri Medvedev aspecte privind cooperarea bilaterală şi menţinerea unui dialog constructiv în relaţiile moldo-ruse.

Sochi_2

Sochi_3

Premierul moldovean a mai vorbit despre agenda europeană a Moldovei cu Prim-miniştrii Victor Ponta, Andrius Kubilius şi Enrico Letta. De asemenea, în dimineaţa zilei, Iurie Leancă a vizitat echipa ţării noastre, în satul olimpic de la Soci. Totodată, Premierul moldovean a participat astazi la deschiderea Consulatului onorific de la Soci, regiunea Krasnodar.

Reamintim că ieri, Iurie Leancă a susținut din tribune delegația sportivilor moldoveni care au defilat pe Stadionul “Fisht” de la Soci. Premierul a fost însoțit de Andrei Galbur, ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, dar și de Victor Lutenco, directorul Biroului pentru Relații cu Diaspora.

Leanca

La cea de-a 22-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, Republica Moldova este reprezentată de patru sportivi, care concurează la schi fond, biatlon, sanie şi schi alpin.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente