Situația în Chișinău și pe drumurile naționale în urma ninsorii și poleiului

114090
Foto: PC: Foto.md/ Radu Chibzii

Chiciura de săptămâna trecută a dus la ruperea a 2900 de copaci în capitală, iar ramurile care au cedat sub presiunea gheţii au avariat 28 de automobile parcate sub copaci.

Şeful de la Spaţii Verzi, Eliferii Haruţa, a spus, la şedinţa operativă a Primărie, că este pentru prima dată în ultimii 50 de ani când chiciura a făcut atâtea distrugeri în Chişinău, transmite IPN.

Începând cu 20 ianuarie, peste de 500 de muncitori au intervenit neîntrerupt în toate sectoarele capitalei la înlăturarea copacilor şi crengilor rupte.Lucrările continuă şi acum. Potrivit estimărilor, va mai fi nevoie de 10 zile pentru a evacua toate crengile rupte din parcurile şi străzile principale.

Din cauza condițiilor meteorologice dificile au rămas deconectate de la energia electrică 14 localități din patru raioane: Căușeni, Strășeni, Leova și Ștefan Vodă. Echipele specializate lucrează în teren pentru reconectarea consumatorilor. Echipele de salvatori au intervenit în ultimele 24 de ore la mai multe acțiuni de deblocare a mijloacelor de transport. S-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni, unde salvatorii din Cahul au ieșit să deblocheze de lângă localitatea Giurgiulești un automobil, unde se afla o familie cu trei copiii. Alte intervenții au fost înregistrate în această după-amiază, în apropiere de satul Susleni, raionul Orhei. Aici, au fost deblocate cinci mașini și un autobuz, în cel din urmă fiind 15 persoane.

Pe parcursul nopții de duminică spre luni, drumarii au distribuit pe traseele naționale și cele locale cca 2200 t de material antiderapant. La curățarea drumurilor au lucrat aproape 500 de muncitori rutieri, fiind antrenate 230 unități de autospeciale. Toate întreprinderile rutiere de întreţine a drumurilor continuă să activeze în regim non-stop şi după necesitate execută lucrări de deszăpezire şi combatere a poleiului.

În cazul dificultăților majore în trafic cetăţenii pot apela la linia telefonică verde deschisă de Administraţia de Stat a Drumurilor (022748961) pentru a solicita intervenția drumarilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente