Poleiul a făcut 89 de victime doar la Chișinău

freeezing_rain_in_bucuresti_polei_in_bucuresti_iarna_zapada_viscol_cod_portocaliu_114_30064800
Foto: PC: realitatea.ro

Aproape 90 de persoane au ajuns, în prima jumătate a zilei de astăzi, la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, cu diverse traumatisme, după ce au căzut din cauza poleiului de pe trotuare.

Potrivit Adevărul Moldova, majoritatea celor accidentați s-au ales cu politraumatisme, au suferit diverse fracturi la picioare şi contuzii toracice. O bună parte dintre victime au ajuns la reanimare.

Potrivit biroului de presă al Spitalului de Urgenţă, până acum 89 de chişinăuieni au primit îngrijiri medicale, după ce-au alunecat pe trotuarele acoperite de polei. 11 dintre aceștia se află internați în secţiile de Ortopedie şi Traumatologie.

Astfel, o parte au fost deja externați, însă mai mulţi dintre chişinăuienii păţiţi se află în secţia de reanimare a spitalului.

Reamintim că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cu cod galben pentru perioada de 20-22 ianuarie de condiții complicate ale vremii. În acest interval de timp vor cădea precipitații sub formă de ploaie, temporar cu transformare în lapoviță. Se vor forma depuneri de lapoviță, izolat polei, pe drumuri ghețuș.

Astăzi, din cauza condițiilor meteo defavorabile au fost deconectate parțial de la energia electrică 51 de localități din 12 raioane.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente