Iurie Leancă s-a întâlnit cu ambasadorii UE și SUA, acreditați la Chișinău

Intrevedere
Foto: Iurie Leancă la întâlnirea cu oficialii europeni și americani. PC: gov.md

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut ieri, 24 ianuarie 2014, o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene, Pirkka Tapiola, ambasadorii statelor-membre ale UE și al SUA, William Moser.

Oficialii au discutat despre prioritățile de pe agenda europeană a Republicii Moldova, reforma sectorului justiției, Procuraturii Generale și a Ministerului Afacerilor Interne. Securitatea energetică, programele destinate migranților reveniți în Moldova și evenimentele din regiunea găgăuză au fost, de asemenea, abordate.

Prim-ministrul Iurie Leancă, a spus că autoritățile vor desfășura mai multe acțiuni de informare a cetățenilor despre prevederile Acordului de Asociere și a celui de Liber Schimb, dar și despre oportunitățile pe care urmează să le obțină Republica Moldova în urma aplicării prevederilor acestor acorduri.

Oficialii s-au referit în cadrul discuțiilor la colaborarea cu instituțiile europene, organizarea forumurilor economice, precum și vizitele oficialilor din statele-membre ale Uniunii Europene la Chișinău, programate pentru anul curent.

La întrevedere au mai participat viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, și ministrul Justiției, Oleg Efrim. Astfel de ședințe cu participarea Premierului vor fi organizate lunar, și se vor axa pe o anumită temă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente