Acum puteți ajuta ONG-urile care vă plac din impozitul pe venit

lege4-624×624
Foto: Consultantul independent, Daniela Vidaicu, explică legea celor 2%

Veşti bune pentru Organizaţiile neguvernamentale din Moldova. Acestea vor fi parţial finanţate de contribuabili, după ce deputaţii au aprobat modificarea Codului Fiscal.

Conform modificărilor, moldovenii vor avea dreptul să direcţioneze o sumă de până la doi la sută din impozitul pe venit nu în Bugetul de Stat, ci pentru finanţarea ONG-urilor.

Potrivit Publika, din lista beneficiarilor fac parte organizaţiile non-profit şi cultele religioase. Contribuabilii pot merge la oficiile raionale ale Inspectoratului Fiscal pentru a completa un formular special, în care vor indica organizaţia pe contul căreea transferă banii.

Lista ONG-rilor şi mecanismul de redecţionare a sumei urmează să fie elaborate de către Ministerul Finanţelor. Această practică este aplicată cu succes în mai multe state europene. Astfel, contribuabilii din România şi Bulgaria de asemenea donează două procente din impozitul pe venit, iar în Germania suma costituie trei la sută.

În august, consultantul independent, Daniela Vidaicu, a avut o întâlnire cu societatea civilă și unde a dat ami multe detalii despre Legea celor 2%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente