Acesta constă dintr-un proiect de asistență tehnică, cu un buget indicativ de cinci milioane de euro, pentru susținerea reformei și consolidarea capacităților instituționale, și dintr-un program de suport bugetar în valoare de 25 mln. de euro.
Hotărârea cu privire la inițierea și aprobarea semnării Acordului de finanțare pentru suportul bugetar menționat a fost aprobat astăzi de Executiv.
Ministrul Educației, Maia Sandu, a specificat în ședința Сabinetului de miniștri că necesitatea de specialiști calificați pentru dezvoltarea afacerilor este frecvent invocată de către companiile locale și internaționale. „Ministerul Educației a demarat o reformă ambițioasă a sectorului vocațional-tehnic. A fost elaborată și aprobată o Strategie pentru anii 2013-2020, care prevede sporirea competitivităţii economiei naţionale prin pregătirea forţei de muncă competente şi calificate, în corespundere cu cerinţele actuale şi viitoare ale pieţei muncii”, a spus ministrul.
De asemenea, grație sprijinului financiar acordat de Uniunea Europeană vor fi create zece Centre de Excelenţă specializate în diverse domenii ale economiei naţionale. Acestea vor avea rolul de coordonatori regionali pentru instituțiile arondate în asigurarea curriculară, metodologică și pentru promovarea parteneriatelor eficiente cu agenții economici, informează comunicatul de presă.