(foto) Bătrâni finlandezi cu lucruri ciudate pe cap

eyes_as_big_as_plates_tuija

”Eyes as Big as Plates” este un proiect de colaborare dintre două fotografe Riitta Ikonen, din Finlanda și Karoline Hjorth din Norvegia. Acestea alcătuiesc compoziții interesante pe care le așează grijuliu pe capul unor bătrâni.

Riitta și Karoline s-au întâlnit în timpul unei prezentări artistice într-o rezidență din orașul Sandnes, Norvegia, în luna mai 2011. Primele lucrări din seria  ”Eyes as Big as Plates” au fost realizate în colaborare cu bătrânii locali, marinarii și fermierii pensionari, trecuți de 90 de ani. Proiectul a fost expus pentru prima dată în același oraș, după care a urmat orașul Oslo, în septembrie. Pentru proiectul lor ”Eyes as Big as Plates” cele două au deschis și un blog, în care rând pe rând dezvăluie istoria fiecărui personaj. Iar pentru cei mai curioși ele chiar prezintă cum au fost create instalațiile.

Riitta Ikonen a absolvit ”Royal College of Art”, în 2008. De atunci ea a avut instalații la ”Tate Britain” din Londra, a dezvoltat concepte pentru ”Olympic Delivery Authority” în 201, iar recent și-a expus lucrările la ”Galeria fotografilor” din Londra și Muzeul de Arta Contemporana ”Kiasma” din Helsinki.

Karoline Hjorth este de origine din Oslo și lucrează ca fotograf, scriitoare și marinar. A absolvit Universitatea Westminster, din Londra, în anul 2009. Pentru lucrările ei fotografice ea a primit premiul Deloitte, de la National Portrait Gallery din Londra. Karoline a avut expoziții la Tokyo, Londra, Oslo și  Muzeul de Arta Contemporana ”Kiasma” din Helsinki.

agnes_1

02_eyes_as_big_as_plates_hallvar_II

06_eyes_as_big_as_plates_bengt_II

10_eyes_as_big_as_plates_astrid_II.jpg

bob7

eyes_as_big_as_plates_markku

eyes_as_big_as_plates_salme

eyes_as_big_as_plates_velkkari2

ikonenhjorthexhibitionsandnes

old

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente