Polițistul învinuit în moarte din 7 aprilie 2009 a fost achitat

24006
Foto: Ion Perju, acuzat de omorul lui Valeriu Boboc, PC: IPN.md

După trei ani de procese de judecată, polițistul suspendat Ion Perju, învinuit de moartea lui Valeriu Boboc în noaptea protestelor din 7 spre 8 aprilie 2009, a fost achitat de către Judecătoria Buiucani.

Procurorul Valeriu Moşneaga a declarat pentru IPN că va contesta decizia la Curtea de Apel. Potrivit procurorului, decizia instanţei este neîntemeiată, acuzarea a prezentat suficiente argumente privind vinovăţia lui Ion Perju, inclusiv au fost audiaţi martorii care au fost în preajmă atunci când Ion Perju a lovit în Valeriu Boboc. De asemenea, a fost prezentată expertiza din SUA asupra imaginilor video din noaptea protestelor, surprinse de camera de pe clădirea Guvernului.

În aprilie 2009, mii de persoane au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de rezultatele alegerilor din 5 aprili. Protestele au degenerat în violențe, cu distrugerea clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei. În noaptea de 7 spre 8 aprilie, Valeriu Boboc, a fost găsit mort, acesta a fost recunoscut victimă a maltratărilor polițiste.

sursa: IPN

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente