(video) Noua școală muzicală deschisă în Comrat

comrat
Foto: Noua școală muzicală ridicată în Comrat

Pentru a crea, ai nevoie de spațiu, atmosferă și inspirație. Tinerii instrumentiști din orașul Comrat au posibilitatea acum de a crea.

O nouă instituție muzicală a fost ridicată în centrul oraşului Comrat, după ce ani la rând talentele din Comrat au crescut într-o instituţie mai bătrână de o sută de ani, care nu a mai fost renovată de la construcția acesteia.

„Când am venit aici în clasa întâi, şcoala era veche. Acum, în clădirea nouă, parcă şi muzica sună mai frumos. E plăcut să faci ore în asemenea condiţii”, a spus eleva Cristina Vasilioglo pentru TRM.

„Lucrez de opt ani în condiţii proaste. Acum, noua şcoală are de toate, e cald, avem condiţii, să tot lucrezi”, menționează Nicolae Stanev, profesor.

10 luni- de atât timp a fost nevoie pentru a construi noua școală în centrul Comratului.

„Doar pentru şcoala muzicală s-a oferit o suprafaţă de 650 de metri pătraţi, chiar dacă iniţial se vorbea doar de 440 de metri. Am oferit un surplus de spaţiu de 125 de metri pătraţi. Am decis să dăm atâta teren, de cât au nevoie. Doar ridicarea clădirii a costat câteva sute de mii de euro”, susține Andrei Valcov, contractant.

„Atâtea emoţii, că n-ai cum să le transmiţi prin cuvinte, doar opera lui Ceaikovski o poate transmite. Condiţiile actuale ne permit să lărgim orizonturile acestei şcoli. Vom invita şi alte colective să se antreneze aici şi vom organiza concursuri”, spune Ion Lulenov, directorul școlii.

La şcoala muzicală din Comrat învaţă 240 de elevi la patru specializări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente