Ștafeta flăcării olimpice a Olimpiadei de iarnă de la Soci a depășit o nouă barieră umană, după ce un om în vârstă de 101 ani a purtat torța aprinsă în localitatea siberiană Novosibirsk

Alexandr Kaptarenko a devenit cea mai vârstnică persoană din istoria ștafetei olimpice, după ce a dus torța pe distanța a 200 de metri pe străzile orașului la o temperatură de sub 0 grade, în aplauzele concetățenilor săi.

În ciuda vârstei avansate, Kaptarenko, un practicant al tenisului de masă începând cu anii ’50, a arătat o bună formă fizică și intenționează să participe la Europenele rezervate veteranilor din 2015.

Flacăra olimpică este transmisă veteranului de 101 ani. PC: haberrus.com

Flacăra olimpică este transmisă veteranului de 101 ani. PC: haberrus.com

Ștafeta torței olimpice a plecat pe 6 octombrie din Piața Roșie a Moscovei și a străbătut de atunci zeci de mii de km. Ștafeta torței olimpice, care include stația spațială internațională, Polul Nord și lacul Baikal, va străbate 65.000 km, 130 de orașe și flacăra olimpică va fi purtată din mână în mână de 14.000 persoane. După un periplu de 123 zile, flacăra va ajunge pe 7 februarie în stadionul olimpic de la Soci, când va avea loc ceremonia de deschidere.

Sursa: Agerpress