Ion Luchianov a decis să evolueze sub drapelul Federaţiei Ruse

51dc25bc75e60
Foto: Ion Luchianov la Jocurile Olimpice din Londra 2012. PC: allfun.md

Exodul sportivilor moldoveni peste hotarele ţării continuă. Desemnat sportivul anului în 2010, atletul Ion Luchianov a decis să evolueze în continuare sub drapelul Federaţiei Ruse. Acesta a depus o cerere la Federaţia de Atletism, iar forul naţional i-a acceptat deja demersul, transmite Mesager.

După plecarea celor mai buni judocani, dar și a halterofilei Cristina Iovu peste hotarele tării, i-a venit rândul și reginei sporturilor să fie afectată de acest fenomen. Atletismul din Moldova rămâne fără cel mai bun sportiv al ultimilor ani. Ion Luchianov și-a anunțat intenția de a reprezenta Rusia.

Până acum, atât Federaţia de Atletism, cât şi Comitetul Național Olimpic nu au primit nicio cerere de la Federaţia din Rusia pentru a începe procesul de naturalizare a sportivului. În prezent, Luchianov se află într-un cantonament din cont propriu în Ucraina şi va reveni în ţară săptămâna viitoare.

Ion Luchianov, în vârstă de 32 de ani, a reprezentat Moldova în ultimele două finale olimpice ale probei de 3000 m garduri. În 2009, a câştigat aurul la Universiada din Belgrad, iar în 2010, a cucerit bronzul la Campionatul European.

Sursa: trm.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente