(doc) A fost publicat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană

533_23bc2_IMG_1090
Foto: Iurie leancă PC: GOV.md

Acordul de Asociere cu UE parafat pe 29 noiembrie curent de premierul Iurie Leancă şi Înaltul Reprezentat al UE Catherine Ashton, a fost făcut public.

Pe data de 29 noiembrie curent Moldova a  fost parafat  Acordul de Asociere, inclusiv Acordul de Liber Schimb, în cadrul Summitului Parteneriatului Estic, ce a avut loc la Vilnius.

Imediat după parafare, Premierul moldovean a declarat: „Trăim un moment istoric – a fost parafat un acord ambițios și de anvergură fără precedent între Moldova și UE. Acesta simbolizează încredere, deschidere și cooperare între țara mea și UE.”

Acordul este constituit din un Preambul ce reprezintă o declaraţie introductivă a Acordului, ce stabileşte scopul Acordului și filosofia acestuia;
Şapte titluri care conțin Principiile Generale; Cooperarea Politică și Politicile de Securitate și Afaceri Externe; Libertatea Justiției și Securitate; Cooperarea Sectorială și Economică; Comerțul și Temele ce țin de Comerț (DCFTA); Cooperarea Financiară inclusiv Prevederile anti-fraudă, precum și Prevederile Instituționale, Generale și Finale;
Anexe „ce stabilesc legislația UE ce urmează a fi preluată până la o dată anumită” şi 4 Protocoale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente