Declarațiile liderilor politici la întoarcerea de la Vilnius

IMG_9422
Foto: Imagine surprinsă în PMAN, 29 noiembrie 2013, ziua parafării acordului de la Vilnius PC: #diez

Întreaga societate trebuie să îşi consolideze forţele pentru că va fi mult de lucru pentru a ne apropia mai mult de Uniunea Europeană.

Declaraţiile au fost făcute, astăzi, de cei trei lideri ai Coaliţiei de la guvernare, care au revenit împreună cu premierul Iurie Leancă de la Summitul de la Vilnius.

Am avut o agendă extrem de intensă. Moldova a fost prezentată într-un context extrem de pozitiv. Am reuşit să construim o imagine extrem de pozitivă a ţării noastre ca să putem trage un mai mare sprijin financiar şi economic. Cei care spun că a fost un proces secret – mint. Mulţumesc cetăţenilor pentru răbdare. Ne apropiem de acele schimbări tangibile care vor fi resimţite de toţi cetăţenii„, a dat asigurări premierul Iurie Leancă.

Acordul de Acociere, inclusiv acel de Liber Schimb, conţine 1.000 de pagini. Asta înseamnă 1.000 de zile de negocieri foate complicate.Mulţumesc colegilor care au muncit ca ascestă zi să fie de succes. Ne aşteaptă o perioadă grea. Trebuie să muncim ca să avem o activitate consolidată a întregii societăţi. Felicit cetăţenii Republicii Moldova cu ocazia acestei victorii„, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat.

Este un eveniment de mare anvergură şi importanţă. Felicitări moldovenilor şi ţării noastre. Ce s-a întâmplat la Vilnius este meritul lor. Este o zi mare pentru moldoveni. Etapa care urmează este mai complicată şi mai complexă. Este o zi care trebuie să ne mobilizeze şi să ne consolideze la nivel de elită politică, dar şi la nivel de societate. Va trebui să muncim. Sunt absolut sigur că oportunităţile oferite de parafarea Acordului de Asociere vor fi utilizate la maximum„, a afirmat liderul PD, Marian Lupu.

Republica Moldova a salvat prestigiul Parteneriatului Estic, la fel ca Georgia. A fost foarte greu să parcurgem, dar cred că toată societatea va găsi cuvinte să aprecieze că această zi este una de mare semnificaţie istorică. Urmează să respectăm o serie de angajamente. Un mare diplomat a spus că atunci când ne uităm trebuie să ridicăm pălăria, iar când privim spre viitor trebuie să ne răsuflecăm mânecile„, a menţionat liderul liberalilor reformatori, Ion Hadârcă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente