La următorul summit al PE se va propune anularea regimului de vize

Jose-Manuel-Barroso-001
Foto: Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat că Moldova respectă toate etaloanele stabilite PC: the guardian

Cel de-al cincilea raport privind progresele înregistrate de Moldova cu privire la aplicarea Planului de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize este unul pozitiv.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat că Moldova respectă toate etaloanele stabilite. Mai mult, oficialul european a anunţat că, la următorul summit al Parteneriatului Estic, Comisia va propune să fie anulat regimul de vize pentru moldoveni în UE.

„Comisia va continua să sprijine financiar aceste proiecte. Vom continua să ne extindem sprijinul pentru toate domeniile. Mă bucur că după mari eforturi raportul comisiei trage concluzia că au fost îndeplinite toate etaloanele stabilite. Calea europeană a Republicii Moldova va fi o realitate”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Primul raport de evaluare a progreselor Moldovei în acest domeniu a fost prezentat pe 16 septembrie 2011. Printre acţiunile pe care trebuie să le îndeplinească ţara noastră pentru anularea regimului de vize se numără înlocuirea paşapoartelor obişnuite cu cele biometrice, adoptarea unui şir de măsuri pentru combaterea migraţiei ilegale, a corupţiei şi crimei organizate.

Sursa: Publika

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente