Biserica Suedeză problematizează existența lui Dumnezeu

ad1
Foto: Întrebare pusă de Biserica Suedeză, fotografie de Paul Hansen

În octombrie 2013 erau lansate în lume ad-urile parte din campania „Big Questions”, creată de Bulldozer pentru Church of Sweden. Dar publicul era deja familiarizat cu imaginile, care aveau să devină punctele de plecare pentru o serie de reclame.

Toate cele trei imagini sunt fotografii cunoscute care ilustrează prea bine o lume în care au loc războaie, se întamplă catastrofe naturale sau atacuri teroriste. Evenimente care conduc invariabil la întrebări precum: dacă Dumnezeu există, cum poate permite să se intample așa ceva?

La genul ăsta de întrebări importante își propune Church of Sweden să răspundă și asta este ceea ce comunică și publicului. Ad-urile sunt atipice și în același timp curajoase, pentru categoria instituțiilor care se îngrijesc de sufletele oamenilor. Cert e că la mai bine de o lună de la apariția lor, există încă suficient loc de dezbatere în ceea ce le privește.

Cele trei imagini

Tehnic vorbind, creativii de la Bulldozer au făcut o treabă foarte bună din a alege imaginile care să conducă la întrebarile „grele” pe care, cu siguranță, toți ni le-am pus, la un moment dat, în viată.

Una dintre fotografii e facută de Nathan Weber și arată trupul neînsuflețit al lui Fabienne Cherisma, o fată de 15 ani care încerca să culeaga obiecte rămase în urma cutremurului care a afectat Haiti în ianuarie 2010.

Haiti, fotografie de
Haiti, fotografie de Nathan Weber

 

O alta a fost realizată de Hampus Lundgreen și are în centru două victime ale atentatului cu bombă de la Oslo (din iulie 2011) pus la cale de Anders Breivik.

Norvegia, fotografie de Hampus Lundgreen
Norvegia, fotografie de Hampus Lundgreen

 

Cea de-a treia a fost realizată de Paul Hansen și a câștigat distincția World Press Photo of the Year 2012. Suedezul Paul Hansen a surprins procesiunea funerară a doi copii palestinieni, uciși de într-un atac aerian israelit din noiembrie 2012.

Palestina, fotografie de Paul Hansen
Palestina, fotografie de Paul Hansen

Sursa: IQads

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente