Care 5 destinații le-ar putea vizita Natalia Gherman în Finlanda?

1359559084_184f68516be7088
Foto: Castelul Sf. Olaf, Savonlinna PC: infoturism.ro

Natalia Gherman, va efectua miercuri, 13 noiembrie 2013, o vizită de lucru în Republica Finlanda, la invitaţia omologului finlandez, Erkki Tuomioja. Vizita are drept scop dinamizarea dialogului bilateral moldo-finlandez şi consolidarea eforturilor pentru realizarea agendei europene a Republicii Moldova.

Programul vizitei include întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe, Erkki Tuomioja, ministrul Afacerilor Interne, Päivi Räsänen, precum şi o întrevedere cu reprezentanţi ai Parlamentului finlandez.

Erkki Tuomioja PC: yle.fi
Erkki Tuomioja PC: yle.fi

De asemenea, şeful diplomaţiei de la Chişinău va participa la seminarul cu genericul „Perspectivele Parteneriatul Estic: Summitul de la Vilnius şi post Vilnius”, care va avea loc la Institutul finlandez pentru Afaceri Internaţionale.

În acest senes, #diez îi propune Nataliei Gherman, dar  și altor persoane care vor ajunge în Finlanda să viziteze următoarele 5 puncte turistice:

#1. Fortăreața Suomenlinna

PC: Fortăreața Suomelinna PC: photo-dictionary.com
PC: Fortăreața Suomelinna PC: photo-dictionary.com

Aceasta cetate magnifică construită în a doua jumătate a secolului XVIII pe un grup de insule, situat la intrarea în portul din Helsinki, este un exemplu unic de arhitectura militară europeană. Unul dintre principalele motive pentru construirea acesteia a fost de a ajuta Suedia să se opună ambițiilor Rusiei de a ajunge și a cuceri țărmul de est al Mării Baltice.

#2. Old Rauma

Old Rauma PC: vacationhomes.net
Old Rauma PC: vacationhomes.net

Situat în Golful Botnia, Rauma este unul dintre cele mai vechi orașe – port din Finlanda. Construit lângă o mănăstire franciscana numită „Sfânta Cruce”, acesta este un exemplu minunat de oraș vechi nordic, ridicat aproape integral din lemn. Vechiul Rauma este cel mai mare și cel mai frumos oraș din lemn din zona nordică și la nivel mondial. Acesta include aproximativ 600 de clădiri, dintre care majoritatea sunt proprietate privată și foarte bine conservate. Zona de afaceri este concentrată în jurul pieței centrale. Casele tradiționale de acolo se numesc „Kirsti” și sunt de fapt clădiri mici decorate precum casele unor pescari.

#3. Castelul Sf. Olaf, Savonlinna

Castelul Sf. Olaf, Savonlinna PC: infoturism.ro
Castelul Sf. Olaf, Savonlinna PC: infoturism.ro

Castelul Sf. Olaf este situat pe o insulă pitorească conectată la continent, în zona Savonlinna, Finlanda. Aceasta este o cetate medievală foarte bine conservată în zilele noastre. De fapt, orașul a fost fondat în anul 1639 în jurul castelului Sf. Olaf. Palatul în sine este una dintre principalele atracții acolo, construit în 1475 de Eric Knight Akselson Toth pentru a proteja zona Savona și de a controla frontiera dintre Finlanda și Rusia. De-a lungul secolelor fiecare rege al castelului a contribuit la dezvoltarea arhitecturii și designului.

#4. Biserica Veche Petajavesi

Biserica Veche Petajavesi PC: flickriver.com
Biserica Veche Petajavesi PC: flickriver.com

Biserica veche Petajavesi este o construcție de importanță globală – un exemplu unic de arhitectura nordică, o construcție minunată din lemn ridicată în 1763-1764 de către un constructor țăran. Exteriorul se caracterizează prin acoperișul ascuțit și foarte abrupt, tipic pentru arhitectura gotică. Caracteristicile distinctive ale designului interior sunt candelabrele și galeriile specifice, sculpturile complicate făcute și frumos decorate de artizani și artiști locali. În prezent biserica este o atracție turistică principală, deși există activitate religioasă doar în timpul sezonului de vară.

#5. Insula Seurasaari

Insula Seurasaari PC: cartafinalnd.fi
Insula Seurasaari PC: cartafinalnd.fi

Muzeul în aer liber unic din Seurasaari este situat pe o insulă verde, frumoasă la doar câțiva kilometri de centrul orașului Helsinki. Insula este o oază de liniște în mijlocul orașului și muzeul întruchipează modul tradițional finlandez de viață, reprezentând bunuri imobiliare tipice și vile din ultimele patru secole, care sunt colectate din toate regiunile Finlandei și mutate aici. Muzeul include, de asemenea, un magazin de țară, precum și unele ferme și cabane mici tipice pentru diferite regiuni ale țării. O plimbare pe aceasta insulă este o modalitate foarte bună de a vă bucura de natura frumoasă și aerul proaspăt și a admira frumosul peisaj din jur.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente