Un tânăr va sta 25 de ani după gratii pentru un omor dublu

prison
Foto: Photo Credit: Flickr.com

Unul dintre autorii dublului omor din orașul Vulcăneşti a fost condamnat la ani grei de închisoare. Potrivit procurorilor din Vulcăneşti, în iulie 2012, doi tineri au planificat comiterea sustragerii bunurilor de la o rudă a unuia dintre aceștia.

Astfel, în august 2012, profitând de faptul că se cunoșteau cu victimele, aflându-se în ospeție la acestea, au atacat, au înjunghiat mortal gazdele (mama de 33 de ani şi fiica de 9 ani), după care au sustras bani şi bunuri în valoare de peste 24 mii de lei. Făptașii au părăsit locul crimei, iar apoi, au dat foc obiectelor folosite la comiterea infracțiunii, după care s-au deplasat cu un taxi peste hotarele țării.

Câteva zile mai târziu, inculpații au fost reținuți şi arestați pe teritoriul Republicii Moldova. Ambii au recunoscut vina şi au povestit cu lux de amănunte despre cele comise. Unul dintre asasini s-a strangulat în penitenciar, înainte de pronunțarea sentinței, iar celălalt a fost recent condamnat pentru omor intenționat şi tâlhărie la 25 de ani de închisoare. Prin aceeași sentință inculpatul în vârstă de 23 de ani a fost obligat să achite succesorului părților vătămate un prejudiciu moral şi material de 425 mii de lei.

De menționat, că în privința celui de-al doilea inculpat, care s-a strangulat în penitenciar, procesul de judecată continuă într-o procedură separată, întrucât rudele acestuia nu au fost de acord cu învinuirea înaintată şi au solicitat reabilitarea lui.

În cadrul urmăririi penale s-a mai stabilit că două persoane, rude ale inculpaților şi ale victimelor au încercat să inducă în eroare organul de urmărire penală, fiind şi ei condamnați pentru favorizarea infracțiunii la amenzi a câte 4 mii de lei. Taximetristul, de asemenea a fost recunoscut culpabil de favorizarea infracțiunii şi condamnat la amendă în mărime de 6 mii de lei.

Procurorii au considerat pedepsele aplicate inculpaților ca fiind prea blânde şi le-au atacat, solicitând pedepse mai aspre.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente