„Chișinăul fără deșeuri electrice și electronice” în proces de lucru

IMG_6506
Foto: Organizatorii evenimentului "Chișinăul fără deșeuri electrice și electronice" PC: #diez

Organizația Moldrec a inițiat campania de colectare a deșeurilor electrice și electronice. În acest sens, ei au amenajat un punct de colectare a acestora în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet.

Ideea de organizare a evenimentului din scuarul Teatrului de Operă și Balet a venit din „dorința  de a curăți Moldova de deșeuri electrice și electronice și, respectiv, adunând ideile frumoase, am hotărât să începem campania „Marea debarasare Chișinău”.”

În prima jumătate de oră după amenajarea cortului „au venit șase persoane care și-au lăsat lucrurile electrice și electronice uzate, dar și altele care nu au știut despre campanie. Totodată, ei au promis că se vor întoarce până la ora 17:00 și vor aduce lucrurile uzate.”

Persoane aducând deșeuri electrice și electronice la punctul de colectare
Persoane aducând deșeuri electrice și electronice la punctul de colectare
IMG_6503
Deșeuri electrice și electronice aduse la punctul de colectare

Marcela, unul din membrii echipei de organizare a evenimentului, a spus că asemenea acțiuni „vor avea loc pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în centrele raionale.” Ei își doresc ca mesajul să ajungă la ușa fiecărui cetățean și să înceteze aruncarea deșeurilor electrice și electronice oriunde ar nimeri.

Diploma care va fi înmânată persoanelor care va aduce deșeuri electrice si electronice
Diploma care va fi înmânată persoanelor care va aduce deșeuri electrice și electronice

Acțiunea se va desfășura astăzi, 2 noiembrie, de la ora 11:00 până la ora 17:00. Cine mai are calculatoare uzate, telefoane stricate și vor să se debaraseze de ele, ar fi bine să vină să le lase la punctul de reciclare. Acest lucru este gratuit și nu te costă nimic pentru a face un lucru bun pentru mediul Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente